Η πρώτη εντύπωση από τη Βιγιαρεάλ του Πατσέτα

Πατσέτα

i

villarrealcf.es

Η πρώτη εντύπωση από τη Βιγιαρεάλ του Πατσέτα

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:50 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 14.08.2024

Η Βιγιαρεάλ νίκησε 2-1 με ανατροπή την Αλμερία, στο ντεμπούτο του Πατσέτα στην τεχνική ηγεσία. Το Sportal εξηγεί τι είδε από το «κίτρινο υποβρύχιο», λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει επικρατήσει με 5-0 του Παναιτωλικού το βράδυ του Σαββάτου στο Αγρίνιο, η Κυριακή ήταν μία καλή ευκαιρία για… κατασκοπεία της Βιγιαρεάλ. Την αντίπαλο στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Η Βιγιαρεάλ έχει καθιερωθεί στη δεύτερη ταχύτητα της Primera Division και με εξαίρεση τη σεζόν 2018-2019 που τερμάτισε 14η, τα πλασαρίσματα της κυμαίνονται από την τετράδα μέχρι την έβδομη θέση. Κάτι που σημαίνει πως συμμετέχει σε σταθερή βάση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με «μαέστρο» Σλούκα και «θηρίο» Λεσόρ (vids+stats)
EUROLEAGUE

19:04 - 17.09.2023

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με «μαέστρο» Σλούκα και «θηρίο» Λεσόρ (vids+stats)

Με τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν να σκοράρουν, τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει εξαιρετικά με 11 ασίστ και τον Ματίας Λεσόρ να κυριαρχεί στη ρακέτα με 22 πόντους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 89-77 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Nick Galis Tournament.

H φετινή εκκίνηση του «κίτρινου υποβρυχίου» στο πρωτάθλημα, δεν θύμιζε τα προηγούμενα χρόνια. Σε τέσσερις αγωνιστικές, το σύνολο του Κίκε Σετιέν είχε απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες. Με συγκομιδή 6 γκολ υπέρ και 9 κατά. 

Κυρίως, η μεγαλύτερη αιτία προβληματισμού ήταν η απόδοση της Βιγιαρεάλ και όχι τόσο τα αποτελέσματα. Μία σαφή ένδειξη πως το «κακό φεγγάρι» δεν ήταν θέμα τύχης. Οπότε, η διοίκηση παρενέβη με μία ασυνήθιστη κίνηση και απέπεμψε τον Κίκε Σετιέν από την τεχνική ηγεσία.

Η πρόσληψη του Πατσέτα αιφνιδίασε, αφού ακούστηκαν ονόματα όπως του Ραούλ. Ο Πατσέτα είναι ένας προπονητής ο οποίος εργαζόταν στις μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας, με μικρή εμπειρία στην Primera Division και χωρίς ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στο βιογραφικό του. Άρα, η επιλογή του 55χρονου τεχνικού αποτελεί ένα στοίχημα για την ομάδα του Καστεγιόν.

Το κυριακάτικο παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με την Αλμερία στο «Κεράμικα», ήταν το πρώτο της εποχής Πατσέτα. Οπότε, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για τις αποφάσεις του Ισπανού προπονητή. Αν και πόσα πράγματα θα διαφοροποιούσε συγκριτικά με τον Κίκε Σετιέν. 

Σε ότι αφορά την τακτική, ο Πατσέτα προέβη σε ελάχιστες παρεμβάσεις. Διατήρησε το 4-2-3-1, με την ενδεκάδα του να παίζει επιθετικά, να ασκεί πρέσινγκ ψηλά και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Ο Γιόργκενσεν υπερασπίστηκε την εστία, οι Αλμπιόλ και Γκάμπια έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, ο Ρομέρο κάλυψε το δεξιό άκρο και ο Φόιθ το αριστερό άκρο. Ο Καπούε ήταν ο αμυντικός χαφ με τον Ντάνι Παρέχο να τον πλαισιώνει. Οι Μορένο, Πίνο και Μπαένα αγωνίστηκαν στην τριάδα πίσω από το «9» και ο Σορλόθ ήταν ο «φουνταριστός».

Η Βιγιαρεάλ είχε την ίδια ποδοσφαιρική ταυτότητα, αφού όπως είχε δηλώσει ο Πατσέτα στην παρουσίαση του, θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των διοικούντων. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού είχε κατοχή μπάλας 67-33 και οι παίκτες της άλλαξαν με 498 πάσες, με ποσοστό επιτυχίας 86%. Ωστόσο, παρά τον έλεγχο του ματς, οι «κίτρινοι» σούταραν μόλις 10 φορές, με 4 σουτ προς το τέρμα. Συνεπώς, η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε απειλητικές προϋποθέσεις για την Αλμερία. 

Το αγωνιστικό στυλ της Βιγιαρεάλ δεν βοηθάει στην ανάκτηση της στιβαρής ανασταλτικής λειτουργίας. Οι στόπερ ανεβαίνουν ψηλά στο τερέν, για να καλύψουν τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και μένουν εκτεθειμένοι. Οι μεσοεπιθετικοί της Αλμερία έβγαιναν εύκολα στους κενούς χώρους και η Βιγιαρεάλ εξέπεμπε ανασφάλεια στην άμυνα της.

Η Αλμερία προηγήθηκε στο 44’ με τον Ακιέμε, τον αριστερό μπακ. Ο Ρομπερτόνε, αμυντικός χαφ των φιλοξενούμενων, είδε το ανέβασμα του Ακιέμε στην πλάτη των αμυνόμενων και τον έβγαλε στο τετ-α-τετ, με τον ποδοσφαιριστή να σκοράρει με δυνατό συρτό σουτ.

Κωνσταντίνου: «Το να πάω στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:15 - 16.09.2023

Κωνσταντίνου: «Το να πάω στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Για το παρελθόν του μίλησε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στην εκπομπή «Betarades» και μεταξύ άλλων στάθηκε στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως το όνειρο του έγινε πραγματικότητα.

Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε αμέσως, στην επόμενη επίθεση. Ο Ζεράρ Μορένο βρέθηκε αφύλακτος στο πέναλτι και σκόραρε με πλασέ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» κράταγε μπάλα, δεν έφτιαχνε φάσεις και αν δεν ήταν ο Γιόργκενσεν να αποκρούει τις αντεπιθέσεις των παικτών της Αλμερία, το «διπλό» θα ήταν το επικρατέστερο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δανός γκολκίπερ πραγματοποίησε έξι επεμβάσεις!

Η Βιγιαρεάλ ανέτρεψε το σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αλμπέρτο Μορένο που είχε αντικαταστήσει τον Καπούε στο 63’, σέντραρε με σημάδι προς τον Σορλόθ και αυτός με ψηλό άλμα και κεφαλιά, σκόραρε το νικητήριο γκολ. Με το «Κεράμικα» να ξεσπάει, διότι η πίεση και η αγωνία ήταν εμφανείς σε παίκτες, στελέχη και οπαδούς. Η νίκη έχει σημασία σε μία δύσκολη συγκυρία για τη Βιγιαρεάλ, όμως η εμφάνιση παραμένει προβληματική. Όπως και τα σημαντικά κενά στην άμυνα. Τα οποία θα ήταν αδύνατο να διορθωθούν από έναν νέο προπονητή σε δέκα μέρες.