Η τακτική της ΑΕΚ στην υπόθεση Κικάνοβιτς και ο ρόλος του παίκτη

Η τακτική της ΑΕΚ στην υπόθεση Κικάνοβιτς και ο ρόλος του παίκτη

Κώστας Τσίλης 09:10 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 20.08.2024

Η ΑΕΚ ακολουθεί συγκεκριμένη γραμμή για να κλείσει την μεταγραφή του Κικάνοβιτς και ο ρόλος του ίδιου του ποδοσφαιριστή είναι κομβικός

Είναι γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα πιστεύει πολύ στον Μπένζαμιν Κικάνοβιτς και τις προοπτικές που έχει η περίπτωση του. Εξ ου και η ΑΕΚ θέλει πολύ να φέρει στην Αθήνα τον 23χρονο Αμερικανό με βοσνιακές ρίζες. Το ήθελε ήδη από το καλοκαίρι, όταν το όνομα του παίκτη τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι. Και από τότε, μέχρι και τώρα, δουλεύει μεθοδικά για να κλείσει την υπόθεση. 

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν υπάρξει πολλά δημοσιεύματα και ακόμα περισσότερα "τιτιβίσμα" για το θέμα της επικείμενης μεταγραφής του Κικάνοβιτς, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Βοσνία. Αυτά που έγραφαν πως η Σαν Χοσέ έχει στα χέρια της βελτιωμένη, σε σχέση μ' αυτή του καλοκαιριού, πρόταση από την ΑΕΚ, είναι πιο κοντά στην αλήθεια. 

Η ΑΕΚ θέλει να κλείσει την μεταγραφή του Κικάνοβιτς. Το προσπάθησε χωρίς να το καταφέρει το καλοκαίρι, θέλει να το πετύχει τώρα τον Γενάρη, αλλά έχει ορίζοντα ακόμα και το προσεχές καλοκαίρι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που έχει πάρει πρώτα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά μετά και η ομάδα του. Η ΑΕΚ έχει κάνει την κίνηση που θεωρεί πως είναι ικανή για να κλείσει άμεσα την μεταγραφή και πλέον έχει ρίξει την... μπάλα στο γήπεδο της Σαν Χοσέ. 

Οι Αμερικανοί προφανώς θα ήθελαν να πετύχουν μια συμφωνία μ' όσα το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό. Όμως από το σημερινό ξεκίνημα της προετοιμασίας τους, ξέρουν πως θα έχουν πλέον στην ομάδα τους έναν ποδοσφαιριστή που θα πιέζει όλο και περισσότερο για να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη και την ΑΕΚ. Ο Κικάνοβιτς, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Sportal.gr, ήδη από το καλοκαίρι πιέζει προκειμένου να γίνει η μεταγραφή. 

Θεωρεί πως είναι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνει το μεγάλο βήμα του για την Ευρώπη και εννοείται πιστεύει πως η καλύτερη επιλογή είναι να συνεργαστεί εκ νέου με τον Ματίας Αλμέιδα. Τον προπονητή που τον πίστεψε και τον δούλεψε και επί της ουσίας τον ανέδειξε. Ο Κικάνοβιτς πίεσε και το καλοκαίρι για την υπόθεση, όμως τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, για περισσότερους από έναν λόγους. 

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θεωρεί πως αυτό είναι το πιο ιδανικό timing για να γίνει η μεταγραφή, ακόμα και στο κομμάτι της προσαρμογής. Και επί της ουσίας ο ίδιος και ο μάνατζερ του, έχουν πάρει πάνω τους μεγάλο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με την Σαν Χοσέ. Με την ΑΕΚ να τηρεί επί της ουσίας μια στάση αναμονής, "στασιμότητα" την χαρακτήρισε έναν "τιτίβισμα" Αμερικανού δημοσιογράφου, κρατώντας ωστόσο παράλληλα και ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας.