H τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απολύει όλους τους πρώην συνεργάτες του Τερίμ

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

H τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απολύει όλους τους πρώην συνεργάτες του Τερίμ

Sportal newsroom 17:36 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 08.08.2024

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου μετά την εκλογή του Ιμπραήμ Χατζιοσμάνογλου στη θέση του προέδρου. Αυτή η αλλαγή στην ηγεσία επηρεάζει και τους πρώην συνεργάτες του Φατίχ Τερίμ, που πρόκειται να μείνουν χωρίς δουλειά.

Πριν από έναν μήνα, στο ξενοδοχείο «Ankara JW Marriott Hotel» διεξήχθησαν οι εκλογές για την προεδρία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Μεγάλος νικητής σε αυτές ήταν ο Ιμπραήμ Χατζιοσμάνογλου, ο οποίος και έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Ο ίδιος έπιασε άμεσα δουλειά και ένα από τα πλάνα του ήταν οι εκκαθαρίσεις. Από αυτές μένει αλώβητος ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, Βιντσέντζο Μοντέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του. Αυτό ισχύει μόνο για τον Ιταλό τεχνικό, αφού στις μικρότερες ομάδες της χώρας οι απολύσεις μοιάζουν μονόδρομος.

Από αυτές δεν θα γλυτώσουν όλοι οι συνεργάτες που επέλεξε ο Φατίχ Τερίμ, για τις μικρότερες ομάδες, όταν εκείνος ανέλαβε προπονητής της χώρας το 2005. Οι τεχνικοί των Κ19, Κ17, Κ15 και Κ14, που έφτασαν στην εθνική μαζί με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Νετσάτι Ατές: «Στον Παναθηναϊκό δεν σε αγαπούν επειδή είσαι Τούρκος» - Οι ατάκες για Χάαλαντ και Αλαφούζο

Ο Νετσάτι Ατές παραχώρησε συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο συνεργάτης του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό και παλαίμαχος παίκτης της Γαλατασαράι, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Τερίμ στον πράσινο πάγκο και του επιτελείου του είπε την εξής ατάκα:

«Δεν σε αγαπούν επειδή είσαι Τούρκος». Στη συνέχεια ο Ατές ανέφερε: «Υπάρχει πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό κλίμα στον Παναθηναϊκό. Είσαι Τούρκος, είναι Έλληνες. Το ποδόσφαιρο, γίνεται πολύ σκληρό. Πρώτα από όλα, δεν σε συμπαθούν επειδή είσαι Τούρκος. Στην αρχή πήγε υπέροχα, αλλά στο τέλος ο πρόεδρος φοβήθηκε και του είπε ότι είχαμε μεγάλη αντίδραση εναντίον μας. Ο προπονητής μας είπε ότι θα υπήρχαν προβλήματα αν μείνουμε, οπότε φύγαμε».

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στην Γαλατά και ρωτήθηκε για ένα παλιό ενδιαφέρον της Γαλατά για τον Νορβηγό άσο της Μάντσεστερ Σίτι Έγλινγκ Χάαλαντ. Τότε ο Ατές σχολίασε: «Ο Χάαλαντ είναι η πληγή μου που αιμορραγεί. Το όνομα Χάαλαντ εμφανίστηκε από την ομάδα σκάουτερ στη Γαλατασαράι, όταν ήταν 17 ετών. Ο προπονητής Φατίχ Τερίμ είπε “πηγαίνετε να τον παρακολουθήσετε". Υπήρχαν 70-80 ομάδες με εκπροσώπους, ενώ ήμασταν κι εμείς εκεί. Συμφωνήσαμε να τον αποκτήσουμε για 8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά λόγω του FFP της UEFA ήρθε η ποινή, αλλά δεν μπορέσαμε να τον πάρουμε».