Η τρίτη και φαρμακερή του Βίντα, η παρηγοριά στον Λιβάκοβιτς και ο αποθεωτικός γύρος θριάμβου
i

Ντομαγκόι Βίντα/©intime

Η τρίτη και φαρμακερή του Βίντα, η παρηγοριά στον Λιβάκοβιτς και ο αποθεωτικός γύρος θριάμβου

Κώστας Τσίλης 08:27 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.08.2024

Δυο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες με κεφαλιά είχε ο Βίντα στο ματς στο Ζάγκρεμπ, αλλά με την τρίτη στη Νέα Φιλαδέλφεια έστειλε την ΑΕΚ στα Play Offs του Champions League και είχε συγκλονιστική συνέχεια

Δεν είναι σέντερ φορ ο Ντομαγκόι Βίντα, ούτε καν επιθετικός. Αλλά ειδικά στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπεσικτάς, ήταν κίνδυνος - θάνατος για τις αντίπαλες εστίες, ειδικά με το κεφάλι. Σ' αυτό το... "σταύρωμα" με την πρώην ομάδα του, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ "εκτέλεσε" τρεις φορές με κεφαλιά. Αλλά η τρίτη ήταν η... φαρμακερή. 

Η λέξη που αυτή η ΑΕΚ, δεν λέει ποτέ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:26 - 20.08.2023

Η λέξη που αυτή η ΑΕΚ, δεν λέει ποτέ

Αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν συμβιβάζεται ποτέ και υπό οποιαδήποτε συνθήκη, μέχρι να πάρει αυτό που θέλει και έτσι κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ, έτσι συνεχίζει και τώρα στην Ευρώπη. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Ο Βίντα στο πρώτο ματς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, έχασε στο φινάλε δυο τεράστιες ευκαιρίες με κεφαλιές. Ο Λιβάκοβιτς του είχε πει "όχι". Στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως, η τρίτη εκτέλεση του Κροάτη στόπερ με κεφαλιά ήταν και η φαρμακερή καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ένωση στα Play Offs του Champions League. Όσο για τη συνέχεια, ήταν συγκλονιστική για τον Βίντα. 

Αφού πρώτα έγινε ένα "κουβάρι" μ' όλους τους συμπαίκτες του για να πανηγυρίσει το γκολ, στη συνέχεια σήκωσε τα χέρι ψηλά και έδειξε προς τον ουρανό. Ενώ αμέσως μετά πήγε κατευθείαν πάνω στον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Κροατίας. Ο Βίντα έδωσε μια σφιχτή αγκαλιά παρηγοριάς στον Λιβάκοβιτς, που όμως ήταν απαρηγόρητος. 

Βεβαίως ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός απόλαυσε με την ψυχή του και το γκολ του και την πρόκριση αμέσως μετά την λήξη του ματς. Ο Βίντα μαζί με τον γιό του, έκανε έναν γύρο θριάμβου μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να τραγουδά ρυθμικά το όνομα του. Και εκείνον να χαιρετά, αλλά και να υποκλίνεται στους οπαδούς για να τους ευχαριστήσει.