Η UEFA έδωσε και επισήμως τον τελικό του Conference League για το 2024 στην έδρα της ΑΕΚ
i

Opap Arena/©intime

Η UEFA έδωσε και επισήμως τον τελικό του Conference League για το 2024 στην έδρα της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 17:08 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Η απόφαση της αρμόδιας εκτελεστικής επιτροπής της UEFA είναι να δώσει και με την... βούλα τον τελικό του Conference League για το 2024 στην έδρα της ΑΕΚ που συμπληρώνει τα 100 της χρόνια

Υπήρχε ως συζήτηση, ως κλίμα, ως πρόθεση αλλά πλέον μετά και την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA, είναι και επίσημο. Ο τελικός του Conference League για το 2024, θα διεξαχθεί στην έδρα της ΑΕΚ, την Opap Arena. Και με επίσημη ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μάλιστα αυτή η διοργάνωση ευρωπαϊκού τελικού, θα γίνει στο σπίτι της Ένωσης, στα 100 χρόνια από την ίδρυση της. 

Η Opap Arena αφενός είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο και αφετέρου δεν έχει καν φιλοξενήσει αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης (πλην του παιχνιδιού της εθνικής με την Ιρλανδία). Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με την συνήθη πρακτική της UEFA, τόσο τα ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη όσο και αυτά της Εθνικής στα προκριματικά του Euro θα αποτελέσουν test events του τελικού και ο ορισμός της διοργάνωσης, θα επιβεβαιωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο. Αυτή είναι η πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα η UEFA δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως ένας απλός παρατηρητής. Θα προσφέρει στην ΑΕΚ και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να εξασφαλιστεί πως η διοργάνωση θα γίνει με τον πιο άρτιο τρόπο. Ενώ φυσικά και αυτή η εξέλιξη, είναι εξαιρετικά σημαντική για το ευρωπαϊκό πρεστίζ και της Ένωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.