Η υπέρβαση του Γκατσίνοβιτς, έλυσε τα χέρια του Αλμέιδα για το πλάνο νίκης στο Μπράιτον
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/intime

Η υπέρβαση του Γκατσίνοβιτς, έλυσε τα χέρια του Αλμέιδα για το πλάνο νίκης στο Μπράιτον

Κώστας Τσίλης 17:45 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 14.08.2024

Με μόλις τρεις δυνατές προπονήσεις ο Γκατσίνοβιτς φώναξε «παρών» για την βασική ενδεκάδα, αλλά αυτό ήταν το κλειδί για να φτιάξει ο Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο για το Μπράιτον

Μέχρι και την Δευτέρα το πρωί, ο Ματίας Αλμέιδα μετρούσε μόνο... πληγές ενόψει του παιχνιδιού με την Μπράιτον. Ο Βίντα ήταν ήδη νοκ άουτ, ο Μουκουντί έπαιξε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ταλαιπωρία από την λοίμωξη, ενώ ο Γκατσίνοβιτς και ο Γκαρσία ήταν οριακά για να μπουν ξανά σε φουλ ρυθμούς δουλειάς. Όμως οι τελευταίες τρεις προπονήσεις πριν το ματς με την Μπράιτον, άλλαξαν ολόκληρη την εικόνα. 

Τόσο για τον Γκαρσία, όσο και για τον Γκατσίνοβιτς, ήταν μια υπέρβαση το γεγονός πως κατάφεραν με τόσο λίγες προπονήσεις, να μπουν και να παίξουν βασικοί. Και προφανώς ήταν πολύ σημαντική η παρουσία και των δυο. Όμως ειδικά η δυνατότητα του Γκατσίνοβιτς να δηλώσει «παρών» για το βασικό σχήμα, έλυσε τα χέρια του Αλμέιδα ως προς το αγωνιστικό πλάνο που ήθελε να φτιάξει για το ματς με την Μπράιτον. 

Ξεγράψτε την λίγο ακόμα την ΑΕΚ του Ματίας να δούμε κάτι…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

02:50 - 22.09.2023

Ξεγράψτε την λίγο ακόμα την ΑΕΚ του Ματίας να δούμε κάτι…

Η νταμπλούχος ΑΕΚ του Αλμέιδα πήγε στην Αγγλία να παίξει στα ίσια την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League, την κέρδισε ακόμα πιο στα... ίσια και έστειλε το πιο σαφές μήνυμα και εντός και εκτός. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο ρόλος που είχε ο «Γκάτσι» στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφενός ήταν κλειδί για να λειτουργήσει αυτό που είχε σχεδιάσει ο Αργεντινός τεχνικός. Αφετέρου έδωσε την δυνατότητα στον Αλμέιδα, να τοποθετήσει τον Πινέδα στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον. Επίσης κάτι που ήταν κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού και για το μπλοκάρισμα του κάθετου παιχνιδιού της Μπράιτον και ταυτόχρονα της δημιουργίας της ΑΕΚ από τον άξονα. 

Αν ο Γκατσίνοβιτς δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει, το πιθανότερο είναι πως ο Πινέδα θα πήγαινε αριστερά. Κάτι που θα έδινε εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Όμως ο «Γκάτσι», όπως άλλωστε συνέβη και με τον Γκαρσία, δήλωσε παρών και πανέτοιμος για την ενδεκάδα. Και δικαίωσε απόλυτα τον Αλμέιδα, καθώς εκτός όλων των άλλων, πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.