Η συγκινητική ανάρτηση του Ηρακλή για την τραγωδία στην Πύλο

Οπαδοί Ηρακλή

i

© Intime

Η συγκινητική ανάρτηση του Ηρακλή για την τραγωδία στην Πύλο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:11 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Η ΠΑΕ Ηρακλής έστειλε το δικό του μήνυμα για την τραγωδία στην Πύλο, μέσα από μία φοβερή ανάρτηση στα social media.

Το ναυάγιο του αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία λαμβάνει διαστάσεις ασύλληπτης τραγωδίας, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει προκαλέσει ένα πολύκροτο σοκ. Με αφορμή αυτό το δυσάρεστο γεγονός, η ΠΑΕ Ηρακλής έστειλε έτσι το δικό της μήνυμα μέσα από τα social media, με μία συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει ένα χέρι να… ζητάει βοήθεια από το βάθος της θάλασσας.

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από χθες, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 21:00, έως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 21:00, για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αγνοούνται. Υπολογίζεται ότι περίπου 500-600 άνθρωποι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου. Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες στο αμπάρι του αλιευτικού. Όσο περνούν οι ώρες και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων εκτός από τους 104 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή την τραγωδία.

Είκοσι έξι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Κανονικά το Game 4 των «αιωνίων»

Αρχικά υπήρξε η αμφιβολία για την διεξαγωγή του τέταρτου τελικού της Basket League και ο λόγος ήταν το εθνικό πένθος της χώρας για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, που στοίχησε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Ακολούθως, οι πληροφορίες ανέφεραν πως το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (15/6, 21:15, ΕΡΤ 3) θα διεξαχθεί κανονικά, όπως και όλες οι υπόλοιπες αθλητικές αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα στην Ιρλανδία για τα προκριματικά Euro 2024. 

Οριστικά χωρίς Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:15 - 15.06.2023

Οριστικά χωρίς Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα δεν θα είναι τελικά στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το σημερινό (15/6, 21:15) Game 4 των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τελικά, όσον αφορά στην... μπασκετική δράση, είναι πλέον οριστικό και επίσημο πως το τζάμπολ θα γίνει κανονικά και μάλιστα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το γεγονός. Η λογική της απόφασης είναι ότι αναστέλλονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.