Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι θα κάνεις πωλήσεις, αλλά πλέον πουλάει ακριβά

Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι θα κάνεις πωλήσεις, αλλά πλέον πουλάει ακριβά

Κώστας Τσίλης 12:57 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 13.06.2024

Σ' αντίθεση μ' ότι είχε συμβεί πέρυσι, όπου κυρίως η ΑΕΚ απέρριπτε προτάσεις για ποδοσφαιριστές της, φέτος είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει παίκτες αλλά θα το κάνει σε υψηλές τιμές

Στην περυσινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ είπε μπόλικα "όχι". Ήταν πολλές οι προτάσεις για ποδοσφαιριστές που είχαν φτάσει στα γραφεία της και στο τέλος της μέρας, όλες κατέληξαν στα σκουπίδια. Από τα 21 και κάτι εκατομμύρια της Λανς για τον Γκαρσία, μέχρι τα 9 για τον Μουκουντί. Το φετινό καλοκαίρι όμως δεν θα είναι καθόλου το ίδιο. Για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και με τους όρους που γίνεται το παιχνίδι, δεν υπάρχει καμία ομάδα που μόνο αγοράζει. Ούτε καν ένας οικονομικός κολοσσός όπως η Παρί. Επιβάλλεται να γίνονται και πωλήσεις και η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να μπει σ' αυτή την διαδικασία. Όμως η ΑΕΚ πλέον είναι σε μια κατάσταση, που μπορεί να πουλήσει ακριβά. Και σκοπεύει να πουλήσει ακριβά.

Οι Τούρκοι γράφουν για πρόταση της Τράμπζονσπορ ύψους τριών εκατομμυρίων για τον Αρόλντ Μουκουντί. Είναι πολύ μακριά απ' αυτό που η ΑΕΚ θα ήθελε, για να παραχωρήσει τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό. Δεν θα έχει αντίρρηση να το κάνει, αλλά θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Πόνσε και γι' αυτή του Σιμάνσκι. Αμφότεροι βρίσκονται σε ραντάρ ομάδων και υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ δεν θα έχει θέμα να παραχωρήσει κανέναν εκ των δυο. Αλλά θα πρέπει να είναι μια πρόταση που να την ικανοποιεί.

Επίσης ενδεχομένως να προκύψουν προτάσεις στην ΑΕΚ μετά το Euro και για άλλους κιτρινόμαυρους που θα έχουν συμμετοχή στην διοργάνωση με την εθνική τους ομάδα. Όχι μόνο για τον Σιμάνσκι. Όχι βέβαια τον Βίντα, αλλά τον Τσούμπερ ή τον Γκατσίνοβιτς. Και σ' αυτή την περίπτωση, οι προτάσεις θα εξεταστούν και θα πρέπει να είναι δελεαστικές για να μπει η ΑΕΚ στην διαδικασία να τις συζητήσει. Αλλά εξ ορισμού, δεν απορρίπτεται καμία.

Ακόμα και στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, που είναι ο μοναδικός παίκτης του ρόστερ για τον οποίο η αρχική αντίδραση είναι "δεν παραχωρείται", η πραγματικότητα είναι επί της ουσίας απλώς παραχωρείται πιο δύσκολα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Όμως έτσι κι αλλιώς τα ποσά που ακούγονται από το Μεξικό, είναι αστεία, για έναν ποδοσφαιριστή τόσο πολύτιμο, που έχει αποκτηθεί έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ.