Η ΑΕΚ δεν θα ξεπουλήσει, αλλά πλέον θα επιδιώξει και... αφαιρέσεις από το ρόστερ

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ δεν θα ξεπουλήσει, αλλά πλέον θα επιδιώξει και... αφαιρέσεις από το ρόστερ

Κώστας Τσίλης 13:53 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 17.08.2024

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Ένωση, στο διάστημα που απομένει μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, θα γίνει προσπάθεια και για μεταγραφές αλλά και για αποχωρήσεις

Η ΑΕΚ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση. Για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών, είναι πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει, αφορούσε την παρουσία της ομάδας τουλάχιστον στην φάση των ευρωπαϊκών ομίλων. Με προοπτική για πιο μακριά. Όμως πλέον έχει απομείνει μόνο με το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Απορρίφθηκε από την ΑΕΚ και η νέα πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:38 - 16.08.2024

Απορρίφθηκε από την ΑΕΚ και η νέα πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα

Ο Ηλιόπουλος χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε αρνητικά και στην τρίτη στην σειρά προσπάθεια των Μεξικανών για να αποκτήσουν τον χαφ της ΑΕΚ, ενώ είναι και μακριά από την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα περί πίεσης του παίκτη για μεταγραφή

Επίσης εξακολουθεί να έχει ανάγκες για μεταγραφική ενίσχυση. Σίγουρα φορ, πολύ πιθανό για αριστερό μπακ και ενδεχομένως και άλλες. Όμως το ρόστερ που έχει αυτή την στιγμή, είναι ήδη πολύ μεγάλο και με πολλούς ποδοσφαιριστές. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει η Ευρώπη, είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν αποχωρήσεις. Είτε με πωλήσεις, είτε ακόμα και με δανεισμούς.

Είναι δεδομένο πως ακόμα και τώρα, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία κανενός ξεπουλήματος. Το έδειξε άλλωστε με την στάση που συνεχίζει να κρατά στην υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη, τη νέα πρόταση που ήρθε από τη Μοντερέι, αμέσως μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Κάτι που έδειξε πως τους παίκτες που χρειάζεται και υπολογίζει ως βασικούς, ακόμα και τώρα δεν πρόκειται να τους παραχωρήσει.

Όμως από την άλλη μεριά υπάρχουν δυο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως υπάρχουν θέσεις στο ρόστερ, για τις οποίες οι επιλογές είναι τρεις ή ακόμα και τέσσερις. Όπως για παράδειγμα στο δεξί άκρο της επίθεσης που υπάρχει ο Ελίασον, ο Άμραμπατ, ο Φερνάντες και ο Τσιλούλης. Ή ακόμα και στην θέση πίσω από τον φορ, με τον Λαμέλα, τον Λιούμπιτσιτς και τον Τσούμπερ ή ακόμα και τον Περέιρα.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πει "όχι", αν υπάρξει μια προοπτική να παραχωρηθούν κάποιοι παίκτες, προκειμένου σε κάποιες θέσεις να γίνει μια μεταγραφική κίνηση. Χωρίς καμία λογική ξεπουλήματος. Όμως πλέον η ΑΕΚ είναι πολύ πιο ανοιχτή στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει κάποιους παίκτες. Κάτι που δεν συνέβαινε ούτε καν πριν από έναν μήνα.

Βεβαίως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ σ' όλο αυτό που πρέπει να κάνει. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έχει μπει στην τελική της ευθεία. Όμως υπάρχει και μια πραγματικότητα που έχει πλέον δημιουργηθεί στην ΑΕΚ και την οποία περιέγραψε και ο Αλμέιδα μετά την ρεβάνς με τη Νόα, στην οποία η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί. Και αναγκαστικά να "τρέξει" και να πιέσει προς την κατεύθυνση εξελίξεων που δεν θα αφορούν μόνο προσθήκες, αλλά και αφαιρέσεις στο ρόστερ.