Η ΑΕΚ «έδεσε» τον Ελίασον μέχρι και το 2028

Η ΑΕΚ «έδεσε» τον Ελίασον μέχρι και το 2028

Κώστας Τσίλης 10:34 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 24.07.2024

Το είχε προαναγγείλει ήδη από χθες ο Σουηδός εξτρέμ της Ένωσης και σήμερα ανακοινώθηκε το νέο του, αναπροσαρμοσμένο οικονομικά, κιτρινόμαυρο συμβόλαιο

Ο Νίκλας Ελίασον ήδη από την αρχή του φετινού καλοκαιριού, όταν και εμφανίστηκαν και "μνηστήρες" από το εξωτερικό, αλλά ακόμα και πρόταση από ομάδα του Μεξικού η οποία απορρίφθηκε, επέμενε πως είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Χθες ουσιαστικά προανήγγειλε το νέο του συμβόλαιο, καθώς ξεκαθάρισε πως βλέπει το μέλλον του στα... κιτρινόμαυρα.

Σήμερα ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ η επέκταση του συμβολαίου του Ελίασον, μέχρι και το 2028. Πρακτικά επί της ουσίας πρόκειται για ένα νέο συμβόλαιο. Ο Σουηδός εξτρέμ, που ήταν ίσως ο mvp του περυσινού πρωταθλήματος, ήταν από τους πλέον... αδικημένους παίκτες του ρόστερ, με βάση τις ετήσιες απολαβές του. Μ' αυτή την αναπροσαρμογή, αποκαταστάθηκε αυτή η αδικία, καθώς σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αποδοχές του Ελίασον.

Η συμφωνία αυτή είχε επιτευχθεί πριν από την αναχώρηση της ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όταν οι εκπρόσωποι του είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα. Ήταν άλλωστε και επιθυμία του ίδιου του Ελίασον, ο οποίος έχει πει πολλές φορές ότι είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του. Θυμίζουμε το προηγούμενο συμβόλαιο του Ελίασον με την ΑΕΚ, έληγε το 2027. Το χρονικό διάστημα δεν ήταν τόσο το ζήτημα, όσο τα οικονομικά δεδομένα τα οποία έπρεπε να αναπροσαρμοστούν, με βάση την προσφορά του παίκτη στην ομάδα. Όπερ και εγένετο.