Η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά το θέμα αριστερού μπακ στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά το θέμα αριστερού μπακ στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας

Κώστας Τσίλης 09:50 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 11.08.2024

Στον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης είχε μπει η κίνηση για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας και παραμένει ίσως και ως πρώτη προτεραιότητα

Η ΑΕΚ τις μεταγραφικές της κινήσεις, δεν τις έχει ακόμα ολοκληρώσει. Αφενός διότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Αφετέρου διότι όσο είναι ανοιχτή η καλοκαιρινή αγορά, καμία ομάδα δεν... αποσύρεται. Η ΑΕΚ παραμένει ενεργή στην μεταγραφική αγορά. Και η κίνηση για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας με παίκτη που θα προορίζεται για βασικός, παραμένει ακόμα. Ίσως και ως πρώτη προτεραιότητα.

Η ΑΕΚ το "ψάχνει" εδώ και πολύ καιρό για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Όχι για έναν παίκτη που απλώς θα συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά για μια ποιοτική αναβάθμιση στην θέση. Εξ ου και είχε μπει δυνατά στην υπόθεση του Δημήτρη Γιαννούλη. Ωστόσο εκεί έπεσε πάνω στην σφοδρή επιθυμία του διεθνή μπακ, να συνεχίσει στο εξωτερικό και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα. Όπως και έγινε.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς ήταν προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς ο παίκτης είχε ενημερώσει ευθύς εξ αρχής για την επιθυμία του. Και η Ένωση εξέταζε εναλλακτικές περιπτώσεις ποιοτικών αριστερών μπακ. Μάλιστα εξακολουθεί να το κάνει, έχοντας ξεχωρίσει και δουλέψει κάποιες εξ αυτών, κάτω από τα... ραντάρ όπως συνηθίζει.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο ματς με τη Νόα, χρησιμοποίησε τον Άλεξ Κάλενς σε ρόλο αριστερού μπακ. Στην ρεβάνς πιθανότατα η επιλογή του θα είναι και πάλι ο Εχσαν Χατζισαφί. Ωστόσο είναι προφανές πως εξακολουθεί να λείπει η πρώτη επιλογή για τον Αργεντινό τεχνικό καθώς μοιάζει πολύ δύσκολο να πορευτεί μ' αυτές τις δυο λύσεις μέσα στη σεζόν.

Το θέμα απόκτησης αριστερού μπακ όχι απλώς παραμένει ανοιχτό για την ΑΕΚ, αλλά ίσως πλέον βρίσκεται πρώτο και στην μεταγραφική της λίστα. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό, να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και μετά το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Νόα, πάνω στο οποίο έχει ρίξει αυτή την στιγμή η ΑΕΚ όλο το βάρος της.