Η ΑΕΚ επιστρέφει στις προπονήσεις και ο Αλμέιδα ψάχνει αλλαγές και ισορροπία

Η ΑΕΚ επιστρέφει στις προπονήσεις και ο Αλμέιδα ψάχνει αλλαγές και ισορροπία

Κώστας Τσίλης 11:29 - 08.08.2024

Για τον Αργεντινό τεχνικό το χθεσινό ρεπό είχε μόνο δουλειά επί χάρτου, καθώς ήδη από την σημερινή επιστροφή στην δουλειά στα Σπάτα θα προσπαθήσει να βρει τις λύσεις για την αλλαγή στην εικόνα, χωρίς όμως να διαλυθεί η συνοχή

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση το δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα ήδη από το επόμενο... λεπτό της ήττας της ΑΕΚ από τη Νόα στην Αρμενία, έχει αρχίσει να ψάχνει τις λύσεις στα προβλήματα. Για τον Αργεντινό τεχνικό ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα από το αποτέλεσμα και το σκορ, είναι η εικόνα. Αλλά και ο τρόπος που σταθερά η ομάδα δέχεται γκολ.

Ο Αλμέιδα ήταν ήδη βυθισμένος στα κιτάπια του και τις σκέψεις του, από το μεταμεσονύχτιο ταξίδι της επιστροφής της αποστολής της ΑΕΚ στην Αθήνα. Και δεδομένα πέρασε την χθεσινή μέρα το ρεπό για τους ποδοσφαιριστές του, πάνω από έναν υπολογιστή. Μελετώντας και αναλύοντας στοιχεία. Και δουλεύοντας στο μυαλό του, λύσεις όχι μόνο για να προκριθεί η ΑΕΚ επί της Νόα, αλλά για να αλλάξει συνολικά η εικόνα.

Για τον Αλμέιδα είναι κρίσιμο ήδη από σήμερα που η ΑΕΚ επιστρέφει στις προπονήσεις, να ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε αγωνιστικές αλλαγές. Αλλαγές όμως, που δεν θα διαταράξουν ισορροπίες. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη ένα μεγάλο δείγμα γραφής τριών παιχνιδιών, που σχεδόν σ' όλα συνέβησαν περίπου τα ίδια λάθη. Έχει επίσης και νέα αγωνιστικά δεδομένα, υπό την έννοια πως έχει πλέον διαθέσιμους παίκτες όπως ο Λαμέλα, ο Περέιρα, ο Κοϊτά, αλλά και ο Πινέδα. Ακόμα και για την βασική ενδεκάδα.

Πάνω σ' όλα αυτά τα δεδομένα, θα αρχίσει να δουλεύει ο Αλμέιδα ήδη από σήμερα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει (από)δείξει πως δεν διστάζει να κάνει και ριζικές αγωνιστικές αλλαγές, αν αυτό το κρίνει σκόπιμο. Και ουδείς μπορεί να αποκλείσει πως βρίσκεται σ' αυτό το σημείο. Σίγουρα πάντως, έχει αναλύσει πολύ προσεκτικά όλα όσα έχουν γίνει και σ' αυτό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι και το ματς με τη Νόα, θα δουλέψει εντατικά πάνω σε αλλαγές που θα μπορέσουν να λύσουν ζητήματα.

Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Ο Αλμέιδα έχει μπροστά του επτά προπονήσεις μέχρι και το ματς με τη Νόα. Είναι η τελευταία φορά μέχρι και την 1η του Σεπτέμβρη και την διακοπή για τις εθνικές, που θα έχει αυτή την πολυτέλεια. Μετά την ρεβάνς με τη Νόα, ξεκινούν συνεχόμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και αν έχει προκριθεί και ανά τριήμερο λόγω των ματς για τα Play Offs του Conference. Επομένως οι δυνατότητες για κανονική δουλειά στις προπονήσεις, σε τόσο σφικτό πρόγραμμα, θα είναι περιορισμένες.