Η ΑΕΚ έσπασε δυο φορές μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, το ιστορικό ρεκόρ της σε ακριβότερο συμβόλαιο

Μαρσιάλ - Φωτ. IMAGO

i

Αντονί Μαρσιάλ

Η ΑΕΚ έσπασε δυο φορές μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, το ιστορικό ρεκόρ της σε ακριβότερο συμβόλαιο

Κώστας Τσίλης 00:15 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 18.09.2024

Ο Μαρσιάλ θα πάρει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ιστορία της Ένωσης, κάτι που είχε συμβεί μόλις δυο μήνες πριν πρώτα με τον Λαμέλα

Δεν ήταν καθόλου εύκολο για την ΑΕΚ να πείσει τον Αντονί Μαρσιάλ να πει "ναι" στην πρόταση να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και να μετακομίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλο που έχει φτάσει πλέον Σεπτέμβρης και τα χρονικά του περιθώρια για να βρει ομάδα είχαν στενέψει πολύ. Και η αλήθεια είναι πως για να μπορέσει η ΑΕΚ να πυροδοτήσει την βόμβα με τον Γάλλο φορ, έπρεπε ο Μάριος Ηλιόπουλος να σπάσει το ρεκόρ με το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία της ομάδας.

Μαζί με τα μπόνους, ο Μαρσιάλ θα λαμβάνει ετησίως ένα ποσό το οποίο θα φτάνει ακόμα και στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως σε βάθος τριετίας, το κόστος θα φτάσει περίπου στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς η ΑΕΚ δεν έχει δώσει ποτέ ξανά τέτοια χρήματα. Ενώ αν αναζητήσει κανείς το αμέσως επόμενο ακριβότερο συμβόλαιο, αυτό θα το βρει μόλις δυο μήνες πίσω. Στο φετινό καλοκαίρι.

Τότε που ο Μάριος Ηλιόπουλος χρειάστηκε να δώσει ένα ποσό στα 2,5 εκατομμύρια ετησίως, για να φέρει στην ΑΕΚ τον Έρικ Λαμέλα. Με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να παίρνει τότε το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία της Ένωσης. Αλλά να κρατάει το... ρεκόρ μόλις δυο μήνες, μέχρι να έρθει τώρα και να το σπάσει ο Άντονι Μαρσιάλ.