Η ΑΕΚ έχει ανοιχτό λογαριασμό με την Βελέζ

Η ΑΕΚ έχει ανοιχτό λογαριασμό με την Βελέζ

Κώστας Τσίλης 15:29 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 19.06.2024

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η Ένωση να βρει φέτος την ευκαιρία να πάρει... εκδίκηση για εκείνον τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τους Βόσνιους το καλοκαίρι του 2021

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2021, για την ΑΕΚ το όνομα της Βελέζ από το Μόσταρ, παρέπεμπε μόνο στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όμως από το 2021, ο σύλλογος από την Βοσνία, στην Ένωση ξυπνάει έναν εφιάλτη.

Η ΑΕΚ τότε είχε αντιμετωπίσει την Βελέζ, πάλι για τα προκριματικά του Conference League. Όπως πιθανότατα να συμβεί και τώρα, αν οι Βόσνιοι αποκλείσουν την Εσκάλδες. Και είχε υποστεί έναν σοκαριστικό αποκλεισμό. Με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει μόλις αναλάβει την θέση του προπονητή, η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε στο Μόσταρ με 1-0, τελικά έχασε με 2-1.

Στην ρεβάνς στο ΟΑΚΑ,, ο Μάνταλος με γκολ στο φινάλε είχε στείλει το ματς στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι, παρόλο που ο Στάνκοβιτς είχε κάνει δυο αποκρούσεις, ήταν η Βέλεζ εκείνη που είχε προκριθεί. Και η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, μήνα Ιούλη.

Βεβαίως η τωρινή ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση μ' αυτή του 2021. Έχουν απομείνει στο ρόστερ ο Στάνκοβιτς, ο Μάνταλος, ο Λιβάι Γκαρσία, ο Σιμάνσκι και ο Γαλανόπουλος. Και ίσως στην ΑΕΚ έχουν και λίγο στο μυαλό τους την... εκδίκηση.