Η ΑΕΚ έχει μπροστά της δυο προκλήσεις

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της δυο προκλήσεις

Κώστας Τσίλης 09:05 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 14.08.2024

Στο σημερινό (16:00) ματς απέναντι στον ΟΦΗ, η ΑΕΚ θα πρέπει να νικήσει την μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα από την οποία έχει χάσει αλλά και την άδεια Νέα Φιλαδέλφεια

Θεωρητικά και τυπικά, αυτή η αγωνιστική αλλά και η επόμενη δίνουν στην ΑΕΚ μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η Ένωση υποδέχεται σήμερα αλλά και την επόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που βρίσκονται πάνω από την ΑΕΚ στην βαθμολογία, απόψε παίζουν μεταξύ τους και την επόμενη αγωνιστική ο ένας δοκιμάζεται στο Περιστέρι και ο άλλος παίζει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ως εκ τούτων, η ΑΕΚ με δυο νίκες στα δυο εντός έδρας ματς, μπορεί ήδη από απόψε να πιάσει κορυφή με... συγκατοίκους και την επόμενη Κυριακή να μείνει μόνη πρώτη. 

Για να περάσει από το θεωρητικό στο πρακτικό όμως, η ΑΕΚ θα πρέπει καταρχάς σήμερα, να αντιμετωπίσει δυο προκλήσεις. Η πρώτη είναι να μπορέσει να κερδίσει, την μοναδική ομάδα στο φετινή πρωτάθλημα, από την οποία έχει χάσει. Στο ματς του πρώτου γύρου στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, η ΑΕΚ έκανε την μοναδική της ήττα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Κάτι που ο Ματίας Αλμέιδα το έχει στο μυαλό του, το κουβαλά και το συζητά ακόμα. Περισσότερο λόγω της πολύ κακής εμφάνισης που είχε κάνει τότε η ΑΕΚ. 

Βεβαίως τώρα το ματς γίνεται εντός και όχι εκτός έδρας. Εδώ όμως μπαίνει η δεύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Η άδεια από κόσμο, λόγω κλειστών εξεδρών, Νέα Φιλαδέλφεια, έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ. Κάτι άλλωστε που και ο Αλμέιδα το ανέλυσε ενδελεχώς στην κουβέντα με τους ρεπόρτερ της ομάδας την προηγούμενη Τετάρτη στα Σπάτα. Έχει επηρεαστεί πολύ το παιχνίδι της ΑΕΚ από την απουσία του κόσμου. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. 

Κυρίως διότι η ΑΕΚ αφενός είναι μια ομάδα ρυθμού που παίρνει ενέργεια από την εξέδρα. Αφετέρου δεν είχε συνηθίσει καν να παίζει σε μισοάδειες εξέδρες. Πάντα η Νέα Φιλαδέλφεια στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ, ήταν γεμάτη, μέχρι να κλείσει η κυβέρνηση τα γήπεδα. Είναι φανερά επηρεασμένη η ΑΕΚ και είναι χαρακτηριστικό πως από τα τρία παιχνίδια που έχει παίξει σε άδειες εξέδρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει κερδίσει μόλις το ένα. Και σήμερα θα πρέπει αυτό να το ξεπεράσει, για να μπορέσει να πάρει τη νίκη.