Η ΑΕΚ έχει θέσει βάση διαπραγμάτευσης με την Σιντ Τρούιντεν για Κοϊτά και δουλεύει για να κλείσει το deal

Αμπουμπακαρί Κοϊτά

i

© Imago

Η ΑΕΚ έχει θέσει βάση διαπραγμάτευσης με την Σιντ Τρούιντεν για Κοϊτά και δουλεύει για να κλείσει το deal

Κώστας Τσίλης 12:50 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 05.07.2024

Η Ένωση έχει ορθάνοιχτες τις υποθέσεις και του Μαυριτανού εξτρέμ αλλά και του Μίλσον, όμως η πρώτη φαίνεται να είναι πιο ενεργή ως προς την διαπραγμάτευση προκειμένου να κλείσει

Οι δυο περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μοιάζουν σαν βγαλμένες από καρμπόν. Σχεδόν την ίδια ηλικία έχουν ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά και ο Φελίσιο Μίλσον, σχεδόν το ίδιο ξεπέταγμα έχουν κάνει, ενώ αμφότεροι αποτελούν ίσως το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο στις ομάδες του. Η ΑΕΚ και τις δυο υποθέσεις, τις έχει ορθάνοιχτες. Όμως αυτό που φαίνεται, είναι πως πολύ πιο ενεργή, ως προς το διαπραγματευτικό κομμάτι, είναι αυτή του Κοϊτά.

Στην περίπτωση του 25χρονου Μαυριτανού μεσοεπιθετικού, η ΑΕΚ έχει θέσει στην Σιντ Τρούιντεν μια βάση, από την οποία ξεκινά η διαπραγμάτευση. Η Ένωση έχει καταθέσει την πρόταση της και πλέον πάνω σ' αυτή γίνεται περισσότερο η συζήτηση και λιγότερο στις απαιτήσεις που έδειχναν να έχουν οι Βέλγοι. Με την ΑΕΚ να το δουλεύει προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στο deal. Χωρίς πάντως οι δυο πλευρές να είναι πολύ μακριά. Αλλά με τους Βέλγους να επιδιώκουν να κερδίσουν ίσως ακόμα και χρόνο, μήπως και εμφανιστεί άλλη καλύτερη πρόταση.

Στην ΑΕΚ κρατούν ανοιχτή την γραμμή με την Σιντ Τρούιντεν και το "παλεύουν" για να κλείσουν το deal, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για να προχωρήσει η μεταγραφή. Βεβαίως κατόπιν θα πρέπει να υπάρξει και η συμφωνία με τον παίκτη, ωστόσο αυτό μοιάζει στην προκειμένη περίπτωση το πιο εύκολο κομμάτι. Με δεδομένο πως ο Κοϊτά θέλει να φύγει για κάτι καλύτερο και το πρότζεκτ της ΑΕΚ έχει να του προσφέρει εκτός από καλό συμβόλαιο και ανταγωνιστικότητα για κατάκτηση τίτλων και ευρωπαϊκή προοπτική.

Την ίδια στιγμή που η διαπραγμάτευση για την υπόθεση του Κοϊτά παραμένει πολλή ενεργή, στην περίπτωση του Μίλσον το τοπίο μοιάζει λίγο θολό. Ειδικά μετά από τα τερτίπια που κάνει ο Ανγκολέζος στην Μακάμπι και με τα οποία η ΑΕΚ ούτε έχει, ούτε θέλει να έχει καμία σχέση. Αλλά βάζουν εμπόδια σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον σύλλογο. Βεβαίως και την υπόθεση του Μίλσον η ΑΕΚ την κρατά ανοιχτή, αλλά με τον Κοϊτά φαίνεται πως υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος διαπραγμάτευσης για το τελικό deal.