Η ΑΕΚ πλέον ψάχνει στο Αγρίνιο την κορυφή και ο Αλμέιδα άσους στο μανίκι του

Η ΑΕΚ πλέον ψάχνει στο Αγρίνιο την κορυφή και ο Αλμέιδα άσους στο μανίκι του

Κώστας Τσίλης 10:30 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 14.08.2024

Έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ χρειαζόταν τη νίκη σήμερα απέναντι στον Παναιτωλικό, μόνο που πλέον δίνει και κορυφή, με τον Αλμέιδα να ετοιμάζει αγωνιστικές εκπλήξεις

Σε κάθε περίπτωση και υπό οποιαδήποτε συνθήκη, για την ΑΕΚ θα ήταν απολύτως απαραίτητη μια νίκη σ' ένα ματς όπως το σημερινό (17:00) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μόνο που η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, διαμόρφωσε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Το "τρίποντο" στο Αγρίνιο, δίνει πλέον στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ξανά θέση στην κορυφή. Κάτι που δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Και ο Ματίας Αλμέιδα το ξέρει καλά. 

Φυσικά για τον Αργεντινό τεχνικό, το διακύβευμα είναι να μπορέσει να βρει αγωνιστικές λύσεις, μέσα από τους γρίφους που του βάζουν οι επτά απουσίες αλλά η κούραση από το ματς με τον Άγιαξ. Άσους στο μανίκι του, ψάχνει ο Αλμέιδα και όχι απλώς κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα. Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι διόλου απίθανο, να δούμε στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ στο σημερινό ματς με τον Παναιτωλικό, κάτι που δεν θα είναι καθόλου αναμενόμενο. Σ' αυτές τις δυο τελευταίες προπονήσεις πριν από το παιχνίδι στο Αγρίνιο, πέρασαν κάποιες ιδέες έκπληξης από το μυαλό του Αλμέιδα. Μένει να φανεί αν θα τις υλοποιήσει. 

Σίγουρα πάντως στο βασικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, επιστρέφει ο Γκατσίνοβιτς, που δεν έπαιξε στο Άμστερνταμ ως τιμωρία. Σίγουρα ο Ελίασον θα παραμείνει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Λιβάι Γκαρσία. Αλλά για τον παίκτη που θα παίξει δίπλα στον περυσινό πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ, τα πάντα είναι ανοιχτά. 

Αλλαγές σίγουρα θα κάνει ο Αλμέιδα στην τετράδα της άμυνας. Τόσο ο Σιντιμπέ, όσο και ο Μοχαμάντι, θέτουν ισχυρή υποψηφιότητα για τις θέσεις των δυο ακραίων μπακ. Και δεν θα είναι και καμία τεράστια έκπληξη, αν ο Μήτογλου μπει ως παρτενέρ του Βίντα στο κέντρο της άμυνας, στην θέση του Μουκουντί που δεν πατούσε καθόλου στο Άμστερνταμ. 

Δεδομένα πάντως, κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Αθανασιάδης. Κάτι που σημαίνει πως ο διεθνής τερματοφύλακας θα κληθεί να καθαρίσει εντελώς το μυαλό του από τις εικόνες της κακής βραδιάς που είχε την Πέμπτη στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Και να πάρει την προσωπική του ρεβάνς.