Η ΑΕΚ προορίζει τον Ισπανό Ριμπάλτα για επιτελικό ρόλο στο οργανόγραμμα

Φωτ. IMAGO

Η ΑΕΚ προορίζει τον Ισπανό Ριμπάλτα για επιτελικό ρόλο στο οργανόγραμμα

Κώστας Τσίλης 23:04 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 03.10.2024

Μετά την αποχώρηση του Κονέ από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή, η Ένωση είναι κοντά σε συμφωνία με τον 44χρονο Ισπανό πρώην ποδοσφαιρικό διευθυντή της Μαρσέιγ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μιλώντας και στον Ματίας Αλμέιδα προ διημέρου και στους ποδοσφαιριστές σήμερα στα Σπάτα, δεν προανήγγειλε αποχωρήσεις, αλλά αλλαγές. Κάτι που σημαίνει πως η αποχώρηση του Παναγιώτη Κονέ από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή (και πιθανότητα και άλλες που θα ακολουθήσουν), θα φέρει και προσθήκη ή προσθήκες στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Και η πρώτη φαίνεται πως θα είναι ο Χαβιέ Ριμπάλτα.

Πρόκειται για έναν 44χρονο Ισπανό που έχει περάσει πάρει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους σε ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ενώ τελευταία του δουλειά, ήταν η θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή στην Μαρσέιγ μέχρι και πέρυσι τον Οκτώβρη, λίγο πριν το πρώτο ματς με την ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ προορίζουν τον Ριμπάλτα για επιτελικό ρόλο στο οργανόγραμμα. Χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο αν θα λέγεται εκτελεστικός διευθυντής ή κάπως αλλιώς. Εξάλλου προς το παρόν παραμένει τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι, αλλά χωρίς να είναι βέβαιο πως άμεσα δεν θα υπάρξει και εδώ αποχώρηση. Πάντως δεδομένα ο στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι να δώσουν στον Ριμπάλτα έναν επιτελικό ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες.

Υπάρχει έντονη φημολογία, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από την ΑΕΚ, πως ο 44χρονος Ισπανός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να μπει στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τον Μάριο Ηλιόπουλο. Ενώ φέρεται ήδη να έχει κάνει και μια πρώτη συζήτηση και με τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ριμπάλτα έχει ξεκινήσει ως σκάουτερ σε Τορίνο και Μίλαν. Έχει πάρει ρόλο επιτελικό στο σκάουτινγκ σε Νοβάρα και κατόπιν σε Γιουβέντους αλλά και Μάντσεστερ Γιουναίτεντ. Από το 2018 έως και το 2021 ήταν Αθλητικός Διευθυντής της Ζενίτ. Ενώ κατόπιν διοικητικό ρόλο στην Πάρμα. Μέχρι να πάρει τον Ιούλιο του 2022 τον ρόλο του ποδοσφαιρικού Διευθυντή της Μαρσέιγ, για έναν χρόνο.