Η ΑΕΚ θα βρει στον δρόμο της τον Λιβάγια και μια γνώριμη από τα παλιά

Η ΑΕΚ θα βρει στον δρόμο της τον Λιβάγια και μια γνώριμη από τα παλιά

Κώστας Τσίλης 15:38 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 05.08.2024

Αν η Ένωση προκριθεί απέναντι στη Νόα, για να βρεθεί στους ομίλους του Conference θα πρέπει να αποκλείσει την Χαϊντούκ την οποία ξέρει από παλιά και έχει και έναν πολύ γνωστό της στο ρόστερ της

Η αποστολή της ΑΕΚ πριν από λίγη ώρα έφτασε στην Αρμενία και περισσότερο το μυαλό όλων βρίσκεται στην αυριανή πρώτη μάχη με τη Νόα. Παρόλα αυτά την κλήρωση για τα play offs την παρακολούθησαν προσεκτικά. Μάλλον ανακουφίστηκαν για το γεγονός πως απέφυγαν το ζευγάρι της Παρτιζάν με την Λουγκάνο. Όμως η προοπτική να βρει η ΑΕΚ μπροστά της την Χάιντουκ από το Σπλιτ, δεν ήταν και ιδανική.

Παρόλο που η ΑΕΚ έχει βρει ξανά στον ευρωπαϊκό της δρόμο τους Κροάτες, τη σεζόν 2010 -11 για τους ομίλους του Europa League και δεν έχει διόλου άσχημες αναμνήσεις. Δυο νίκες πέτυχε τότε επί της Χάιντουκ και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Με 3-1 στο ΟΑΚΑ και με 3-1 επίσης στο Σπλιτ. Με τον Νάτσο Σκόκο να στήνει πάρτι και στα δυο παιχνίδια.

Βεβαίως από τότε έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια και κανείς από τότε ρόστερ της ΑΕΚ δεν βρίσκεται στην ομάδα. Ούτε πιθανότατα από το ρόστερ της Χάιντουκ. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ θα βρει απέναντι της έναν παλιόφιλο. Αν η Ένωση αποκλείσει τη Νόα, ο Μάρκο Λιβάγια θα έρθει στις 22 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Άβολη κατάσταση και για τους δυο, αλλά έτσι είναι η ποδοσφαιρική ζωή.