Η απίθανη ιστορία του Κάρλος Ρόα που απέρριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να εξαφανιστεί εξαιτίας μιας... αίρεσης!

Κάρλος Ρόα

i

© Intime

Η απίθανη ιστορία του Κάρλος Ρόα που απέρριψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να εξαφανιστεί εξαιτίας μιας... αίρεσης!

Ευτυχία Οικονομίδου 18:28 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 18.10.2024

Ο βοηθός του Ματίας Αλμέιδα, Κάρλος Ρόα, έχει μία απίστευτη ιστορία να διηγηθεί. Από την απόρριψη της πρότασης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μέχρι την πλήρη... εξαφάνιση στα βουνά της Αργεντινής, θα έλεγε κανείς πως η ζωή του ήταν πέρα για πέρα ενδιαφέρουσα.

Ο Κάρλος Άνχελ Ρόα δε μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητος από κανέναν Έλληνα φίλαθλο που παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Ο Ματίας Αλμέιδα τον έχει στο πλευρό του στο προπονητικό staff των τερματοφυλάκων στην ΑΕΚ και ξεχωρίζει για το κλασσικό αργεντίνικο στυλ του με τα άγρια χαρακτηριστικά. Είναι από τους ανθρώπους «σήμα - κατατεθέν» της Ένωσης που μαζί έχει πανηγυρίσει το double της σεζόν 2022-23. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν έτσι ρόδινα στη ζωή του.

Ο Ρόα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του βυθίστηκε στην περιπέτεια και το πήρε απόφαση ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο για εκείνον. Στα πρώτα του βήματα φορώντας τα γάντια της Ράσινγκ Κλουμπ λίγο έλειψε να βρεθεί ένα βήμα μακριά από τον θάνατο, καθώς σε ένα ταξίδι στην Αφρική για κάποια φιλικά παιχνίδια επέστρεψε με συμπτώματα ελονοσίας εξαιτίας ενός τσιμπήματος ενός κουνουπιού. Η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή, μέχρι οι γονείς του να μπορέσουν να του φέρουν ειδικά φάρμακα από τη Βραζιλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η... καταστροφή του κόσμου

Ο 55χρονος πρώην τερματοφύλακας δεν άργησε να ξεχωρίσει για το ταλέντο του και τη σκληρή δουλειά του. Θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και ήταν το νούμερο ένα στην Αργεντινή. Αυτό δεν άργησε να φανεί και στην πράξη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήθελε να τον υπογράψει διακαώς και να τον φέρει στο νησί ως αντικαταστάτη του Πίτερ Σμάιχελ τη σεζόν 1999-2000, όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο λαμπερά όσο φαίνονταν.

Εκείνη την περίοδο στη ζωή του Κάρλος Ρόα συνέβαινε μία τεράστια αναταραχή, μία... αναμπουμπούλα η οποία οφειλόταν στο... τέλος του κόσμου! Ο Ρόα άνηκε σε μία ομάδα ή αίρεση θα μπορούσε να πει κανείς που υποστήριζε ακράδαντα πως η έναρξη της νέας χιλιετίας θα σήμαινε και την καταστροφή της ανθρωπότητας. Έτσι πήρε την οικογένειά του και κατέφυγε σε κάτι απομακρυσμένα βουνά της Αργεντινής στην επαρχία Κόρδοβα για να είναι μαζί με τους οικείους του, όταν θα έρθει η στιγμή της αποκάλυψης. Χωρίς τηλέφωνα ή άλλα μέσα επικοινωνίας, οι σύλλογοι δε μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, οπότε η ευκαιρία για μία καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έφυγε από το προσκήνιο. Ο ίδιος, αφού δεν επήλθε η συντέλεια του κόσμου αποφάσισε να επιστρέψει τον Απρίλιο έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό τη φόρμα του.

Η... ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα

Η Μαγιόρκα τον δέχτηκε πίσω, αλλά η στενή του σχέση με τη θρησκεία τον ανάγκαζε να απέχει από πολλές υποχρεώσεις της ομάδας και να έχει πολλούς περιορισμούς, ενώ το 2002, με τη λήξη του συμβολαίου του, ο Ρόα μετακόμισε στην Αλμπαθέτε αναζητώντας μια νέα αρχή σε ηλικία 33 χρονών. Τη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα, η κακοτυχία ήταν και πάλι εκεί. Διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις, κάτι φαινομενικά παράλογο συγκριτικά με την πολύ συνετή ζωή που έκανε μακριά από καταχρήσεις και κακές συνήθειες.

Αυτή η εξέλιξη σήμαινε πως το τέλος της καριέρας του ήταν κοντά ρίχνοντας αυλαία στην ομάδα της Αργεντινής, Κλουμπ Ολίμπο, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική. Τον καρκίνο ευτυχώς τον ξεπέρασε και απέδειξε σε όλους πως αν έχεις πίστη ακόμη και τα πιο τρομακτικά εμπόδια δεν είναι δύσβατα. O Ρόα άφησε πίσω του την ελονοσία, τον καρκίνο, την καταστροφή του κόσμου, αλλά και μία ευκαιρία καριέρας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως κουβαλάει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και τρέλα η οποία συμβαδίζει ιδανικά με τη νοοτροπία της ΑΕΚ.