Η αποθέωση του Ντιέγκο Φορλάν στον Πελίστρι: «Δύσκολα τον κάνεις… καλά!»

Φωτ. IMAGO

Η αποθέωση του Ντιέγκο Φορλάν στον Πελίστρι: «Δύσκολα τον κάνεις… καλά!»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:14 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 20.08.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι όταν αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα Πενιαρόλ είχε ως προπονητή τον Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν. Με τη σειρά του ο Ουρουγουανός εξτρέμ είχε αναφερθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στο πόσο τον επηρέασε ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πριν τον Ντιέγκο Αλόνσο που θα συναντήσει στον Παναθηναϊκό μετά την επίτευξη συμφωνίας των «πράσινων» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην Ουρουγουάη, ο Φακούντο Πελίστρι είχε προπονητή στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έναν άλλο Ντιέγκο. Τον Φορλάν.

Παναθηναϊκός: Προσπάθεια για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα ο Πελίστρι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:39 - 20.08.2024

Παναθηναϊκός: Προσπάθεια για να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα ο Πελίστρι

Ο Παναθηναϊκός εντείνει τις ενέργειές του, για να ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της συμφωνίας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φακούντο Πελίστρι, ώστε να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια με τη Λανς.

Ο Πελίστρι έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε ως παιδί το 2019. Από τα τμήματα υποδομής της ομάδας που αγάπησε, της Πενιαρόλ βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του κλαμπ του Μοντεβιδέο. Εκεί συνάντησε κι έναν άλλοτε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Έναν θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Ο Ντιέγκο Φορλάν σε συνέντευξή του τον Απρίλιο του 2020 είχε μιλήσει με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον νεαρό εξτρέμ, που λίγους μήνες αργότερα θα έπαιρνε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Οκτώβριος 2020). «Ο Πελίστρι έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχει να δουλέψει ακόμα πολλά πράγματα. Μεγαλώνει και κάνει τη διαφορά. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε για αρκετό καιρό. Έχει τρομερό ρυθμό και δύσκολα τον κάνεις... καλά!».

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Πελίστρι σε συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που είχε ο πρώην επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» στην καριέρα του πριν πάει στο «Ολντ Τράφορντ». «Θυμάμαι τη μέρα που έμαθα ότι θα είναι ο προπονητής μας. Ήταν απίστευτη στιγμή», είπε συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός εξτρέμ και πρόσθεσε:

Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:08 - 20.08.2024

Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)

Ο Φακούντο Πελίστρι ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα πετάει την ταμπέλα του «ταλέντου», ώστε να ηγηθεί στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο. Είχε απίστευτη καριέρα και μου έμαθε πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό που θυμάμαι είναι ότι μετά την προπόνηση μέναμε μαζί και κάναμε σουτ συνέχεια. Συμβούλευε εμένα κ τους άλλους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτό θυμάμαι περισσότερο από όλα: Τις συμβουλές που μας έδινε και φυσικά καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές ήταν σημαντικό να τον ακούμε. Ήταν ένας εκ των καλύτερων. Ακόμα κι όταν αποσύρθηκε ήταν ένας από τους καλύτερους όταν κάναμε προπόνηση».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!