Η ασύλληπτη «σύνδεση» του Πιερό με τη Νέα Φιλαδέλφεια και οι σκέψεις του Αλμέιδα για Γκαρσία

Η ασύλληπτη «σύνδεση» του Πιερό με τη Νέα Φιλαδέλφεια και οι σκέψεις του Αλμέιδα για Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 16:15 - 21.10.2024

Ο Πιερό βρήκε δίχτυα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ και πλέον έχει σκοράρει και στα τρία ματς που έχει παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Αλμέιδα έδειξε πως ωριμάζει στο μυαλό του η ιδέα για ένα επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Γκαρσία

Θεωρητικά καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας πριν από το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, το δίλημμα του Ματίας Αλμέιδα θα ήταν εαν θα έβαζε στην κορυφή της επίθεσης τον Φραντζί Πιερό και τον Λιβάι Γκαρσία. Αυτό όμως που αποδείχθηκε, ήταν πως στην πραγματικότητα ο Αργεντινός τεχνικός επεξεργαζόταν το πλάνο για να τους χωρέσει και τους δυο. Καταρχάς για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Και όχι μόνο.

Για να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, δεν αρκεί να είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:33 - 21.10.2024

Για να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, δεν αρκεί να είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το ισόπαλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τι έλειψε από την Ένωση για να φτάσει στη νίκη, τα όσα έγιναν με Λουτσέσκου μετά τη λήξη, ενώ κάνει ένα σχόλιο και για τη διαιτησία.

Ο Πιερό έδειξε για μια ακόμα φορά, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας. Ο Αϊτινός φορ σκοράρει χωρίς σταματημό στην φετινή σεζόν. Έχει φτάσει στα 9 γκολ σε 12 ματς με την εθνική του ομάδα, με την Μακάμπι και φυσικά με την ΑΕΚ. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως ο Πιερό έχει ήδη δημιουργήσει μια τρομερή... σύνδεση με το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με το γκολ που πέτυχε απέναντι στον ΠΑΟΚ, πλέον έχει σκοράρει και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ, στα οποία έχει αγωνιστεί. Πρώτα με τον Βόλο, μετά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και τώρα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Επίσης ο Πιερό πρόλαβε μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, να βρει δίχτυα απέναντι στους δυο από τους τρεις ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο. Με τον τρίτο, που είναι ο Ολυμπιακός, δεν έχει παίξει ακόμα.

Φυσικά και όλα αυτά έχουν βάλει στην διαδικασία τον Αλμέιδα να κάνει αγωνιστικές σκέψεις που θα συμπεριλαμβάνουν στην βασική ενδεκάδα τον Πιερό. Κάτι που φάνηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένο πως ο Έρικ Λαμέλα έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης, αυτή ήταν η επιλογή του Αργεντινού τεχνικού για την αντικατάσταση του Νίκλας Ελίασον που αισθάνθηκε μια αδιαθεσία λίγο πριν από την σέντρα του παιχνιδιού. Το... δίδυμο με Πιερό και Γκαρσία στην επίθεση, το είχε σχεδιάσει έτσι κι αλλιώς.

Είναι κάτι που ο Αλμέιδα το έχει στο μυαλό του, ειδικά από την στιγμή που κάποια στιγμή θα μπει για τα καλά στην εξίσωση και ο Μαρσιάλ. Άλλωστε ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός, πριν από μερικές εβδομάδες έχει μιλήσει δημοσίως για την προοπτική κάποια στιγμή να παίξει η ΑΕΚ μ' ένα σχήμα με δυο σέντερ φορ. Όπως έγινε δηλαδή στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς το πλάνο αυτό αποτελούσε την έκπληξη που ήθελε να κάνει ο Αλμέιδα στον αντίπαλο, όπως είχατε διαβάσει από το Sportal.gr. Όμως είναι και μια σκέψη, που έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός τεχνικός. Κάτι βεβαίως που θέλει δουλειά, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Αλλά με τον Πιερό σ' αυτή την φόρμα την οποία βρίσκεται και με τον Γκαρσία καταρχάς έτοιμο και τον Μαρσιάλ να έρχεται σε λίγο καιρό, είναι απολύτως λογικό να βάζει ο Αλμέιδα στο τραπέζι και έναν τέτοιο σχηματισμό με δυο φορ.