Η δύσκολη «μάχη» της ΑΕΚ με Σεντ Ετιέν για τον Κοϊτά και ο (σχεδόν) απλησίαστος Κάρσντορπ

Αμπουμπακαρί Κοϊτά

i

© Imago

Η δύσκολη «μάχη» της ΑΕΚ με Σεντ Ετιέν για τον Κοϊτά και ο (σχεδόν) απλησίαστος Κάρσντορπ

Κώστας Τσίλης 17:11 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 24.06.2024

Στην Ένωση θέλουν πολύ τον εξτρέμ της Σιντ Τρουιντεν και θα το παλέψουν παρά την εμπλοκή της γαλλικής ομάδας έχει κάνει περίπλοκη την υπόθεση, ενώ ακόμα πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Ολλανδού μπακ της Ρόμα

Την περίπτωση του Αμπουμπακαρί Κοϊτά, στην ΑΕΚ την έχουν ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr , ο 26χρονος εξτρέμ της Σιντ Τρουιντεν αρέσει πολύ στους κιτρινόμαυρους, καθώς έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε για την θέση ο Ματίας Αλμειδα. Γι αυτό και στην ΑΕΚ υπάρχει η βούληση να δοθεί η… μάχη.

Η ενδιαφέρουσα περίπτωση Κοϊτά που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ και τα μεταγραφικά... παιχνίδια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:38 - 24.06.2024

Η ενδιαφέρουσα περίπτωση Κοϊτά που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ και τα μεταγραφικά... παιχνίδια

Η Ένωση έχει βγει στην αγορά και κτυπάει σε πολλά μέτωπα, με την περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Σιντ Τρούιντεν να έχει ξεχωρίσει, παρότι πολλές φορές την έχουν εμπλέξει σε μεταγραφικά σενάρια

Μια μάχη που δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Αφενός διότι ο βέλγικος σύλλογος θέλει να αξιοποιήσει την σούπερ σεζόν που έκανε ο παίκτης, προκειμένου να τον παραχωρήσει σε καλή τιμή. Αφετέρου διότι στο κόλπο έχει μπει και η Σεντ Ετιέν. Και έχει μπει εξίσου δυνατά με την ΑΕΚ.

Προφανώς μια μάχη με έναν σύλλογο από Λιγκ 1 της Γαλλίας και μάλιστα με το ειδικό βάρος των Στεφανουα, μόνο εύκολη δεν είναι. Ειδικά αν ισχύει αυτό που έρχεται από την Γαλλία, σύμφωνα με το οποίο η Σεντ Ετιέν είναι έτοιμη να ανεβάσει κατά πολύ την πρόταση της.

Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να την παλέψει την υπόθεση, γιατί ο Κοιτά θεωρείται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Και ως πλεονέκτημα, έχει την ευρωπαϊκή της προτροπή, κάτι που δεν έχει η Σεντ Ετιέν που μόλις επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Όμως δεν είναι καθόλου σίγουρα πως θα αρκεί κάτι τέτοιο. Πάντως δεδομένα η ΑΕΚ θα το παλέψει.

Αντίθετα πολύ διαφορετική είναι η κατάσταση με την περίπτωση του Ρικ Κάρσντορπ. Όντως στην ΑΕΚ έχουν κοιτάξει τον Ολλανδό μπακ της Ρόμα, καθώς είναι εξαιρετικός παίκτης. Και έχει τεθεί και στα υπ’ όψιν. Αλλά δεν αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητα για την Ένωση. Κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων.

Σχεδόν απλησίαστος είναι ο Κάρσντορπ. Αφενός διότι η Ρόμα θέλει χρήματα για να τον παραχωρήσει. Αφετέρου διότι ο ίδιος έχει ένα συμβόλαιο πάνω από δυο εκατομμύρια και δύσκολα θα δεχόταν να πέσει κάτω από 1,8 ετησίως. Χρήματα τα οποία η ΑΕΚ δεν διαθέτει, ειδικά για την θέση του αριστερού μπακ.

Στην ΑΕΚ πάντως, ουδέποτε ο Κάρσντορπ αποτελέσε πρώτο στόχο. Είναι μια περίπτωση αξιόλογη που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Όμως περισσότερο το θέμα το "σήκωσαν" οι Ιταλοί, προκειμένου να δημιουργήσουν θόρυβο για έναν παίκτη που δεδομένα αναζητά ομάδα και η Ρόμα ψάχνεται για να τον πουλήσει.