Η εντατική και στοχευμένη δουλειά του Αλμέιδα με τον Πιερό

Πιερό

i

Φραντζί Πιερό/©intime

Η εντατική και στοχευμένη δουλειά του Αλμέιδα με τον Πιερό

Κώστας Τσίλης 20:44 - 30.09.2024

Για να φτάσει ο Αϊτινός φορ να γίνει ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχε κάνει πολλά εντατικά... μαθήματα με τον Αργεντινό τεχνικό

Για την επάρκεια του Φραντζί Πιερό ως σέντερ φορ περιοχής, δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία. Άλλωστε ο Αϊτινός φορ ήρθε στην ΑΕΚ κουβαλώντας την πιο σημαντική προίκα για κάθε επιθετικό. Πολλά γκολ, σ' όποια ομάδα και αν είχε αγωνιστεί. Το ζήτημα που είχε τεθεί, είναι εάν τα χαρακτηριστικά του Πιερό, θα μπορούσαν να "κουμπώσουν" στον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης. Ειδικά από την στιγμή που είχε μάθει να παίζει μ' έναν φορ όπως ο Γκαρσία.

Φυσικά και ο πρώτος που το είχε στο μυαλό του αυτό, ήταν ο Ματίας Αλμέιδα. Ήξερε πολύ καλά ο Αργεντινός τεχνικός τι μπορούσε να κάνει ο Πιερό. Είχε δει όμως και τους παίκτες του τόσο στο ματς με τον Βόλο, όσο και σ' αυτό με την Athens Kallithea, πως τις περισσότερες φορές είχαν στο μυαλό τους πως στην κορυφή της επίθεσης είχαν έναν παίκτη όπως ο Γκαρσία και όχι όπως ο Αϊτινός φορ. Κάτι που φυσικά δυσκόλευε και τον ίδιο τον Πιερό.

Ο Αλμέιδα όμως ήξερε πως και που πρέπει να δουλέψει με τον Αϊτινό φορ. Και το έκανε πολύ εντατικά, ολόκληρη την εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και σε τετ α τετ δούλεψε ο Αργεντινός τεχνικός με τον Πιερό. Όπως επίσης δούλεψε πολύ πάνω στο τακτικό κομμάτι. Και έχει σημασία πως ο Αϊτινός έχει δείξει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ δεκτικός στο να αφομοιώσει αυτή την δουλειά που έκανε με τον Αλμέιδα.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως ο Αλμέιδα κράτησε τον Πιερό στο γήπεδο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Παρότι η ΑΕΚ ήδη ήταν μπροστά με 1-0, επομένως δεν έψαχνε γκολ για να κερδίσει, αλλά στόχευε στο να κρατήσει το αποτέλεσμα. Και το γεγονός πως δεν αντικαταστάθηκε, δεν είχε να κάνει με την έλλειψη δεύτερου σέντερ φορ στον πάγκο.

Ο Αλμέιδα ήξερε τι μπορούσε να δώσει στην ομάδα ο Πιερό και πόσο να την βοηθήσει στο παιχνίδι. Κάτι που εξάλλου, φάνηκε και στην πράξη. Ο Αϊτινός σέντερ φορ έβγαλε πολλή και σημαντική δουλειά, μέχρι να κερδίσει και το πέναλτι που έδωσε το δεύτερο γκολ. Χώρια βέβαια, το γεγονός πως ο Πιερό ήταν αυτός που είχε βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ, με τους ακραίους μπακ, να έχουν πάρει οδηγία για να ψάχνουν το κεφάλι του σκόρερ.