Η ενδιαφέρουσα περίπτωση Κοϊτά που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ και τα μεταγραφικά... παιχνίδια

Αμπουμπακαρί Κοϊτά

i

IMAGO / Isosport

Η ενδιαφέρουσα περίπτωση Κοϊτά που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ και τα μεταγραφικά... παιχνίδια

Κώστας Τσίλης 12:38 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 24.06.2024

Η Ένωση έχει βγει στην αγορά και κτυπάει σε πολλά μέτωπα, με την περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Σιντ Τρούιντεν να έχει ξεχωρίσει, παρότι πολλές φορές την έχουν εμπλέξει σε μεταγραφικά σενάρια

Υπάρχει ένα δεδομένο για την φετινή ΑΕΚ. Έχει βγει στην μεταγραφική αγορά με σκοπό να καλύψει πολλές θέσεις. Και ως εκ τούτου κρατάει ανοιχτά πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Εξ ου και ήδη έχει εμπλακεί ήδη σε ουκ ολίγα μεταγραφικά σενάρια τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ένα απ' αυτά, δεδομένα υπαρκτό, αφορά τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά.

Οι Βέλγοι έγραψαν χθες πως η ΑΕΚ έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του 26χρονου εξτρέμ από την Μαυριτάνια, όμως υπάρχει διαφορά με την Σιντ Τρούιντεν. Ανάλογα είναι και τα σημερινά δημοσιεύματα που έρχονται από το Βέλγιο, προσθέτοντας πως ο παίκτης θα ήθελε να φύγει για να ψάξει κάτι άλλο στην καριέρα του. Η ουσία είναι πως η περίπτωση του Κοϊτά, είναι ενδιαφέρουσα.

Πρόκειται για έναν ταχυδυναμικό ακραίο επιθετικό, που φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν και σε γκολ και σε ασίστ στο Βέλγιο. Μάλιστα η περίπτωση του, μοιάζει λίγο σαν αυτή του Ελίασον, ως προς το ξεπέταγμα στο σκοράρισμα. Όπως και ο Σουηδός της ΑΕΚ, έτσι και ο Κοϊτά, από μια σεζόν πέρυσι που συμμετείχε στα γκολ της ομάδας του μόνο σε ασίστ, στην χρονιά που μόλις τελείωσε, πέτυχε 15 γκολ.

Είναι μια περίπτωση ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρικά και σε ηλικία που ψάχνει η ΑΕΚ. Θέλει ο Αλμέιδα ποδοσφαιριστές που να είναι μεταξύ 24 και 27 χρόνων. Σε ποδοσφαιρική ηλικία δηλαδή που να θέλουν να κάνουν τώρα το μεγάλο τους ξεπέταγμα. Και ο Κοϊτά είναι στα 26, έχει κάνει ήδη μια εξαιρετική σεζόν σε μια μικρομεσαία ομάδα του Βελγίου και ψάχνει για κάτι πολύ καλύτερο. Βεβαίως ελεύθερος δεν είναι, επομένως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Άλλωστε είναι παίκτης από τον οποίο η Σιντ Τρούιντεν, προσδοκά έσοδα.

Πάντως όπως και να έχει, η περίπτωση του Κοϊτά, είναι ενδιαφέρουσα και την έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ. Κάτι που δεν ισχύει για μια σειρά από ονόματα που κάνουν πλέον... παρέλαση σε ξένα δημοσιεύματα. Είναι πολύ προφανές πως το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ανοίξει πολλά μεταγραφικά μέτωπα, αφήνει χώρο προκειμένου να την εμπλέξουν σε μεταγραφικά παιχνίδια τακτικής. Για να ανέβει η τιμή κάποιου παίκτη ή να πιεστεί μια ομάδα με την οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.