Η επαφή με την πλευρά Βαγιαννίδη και η προτεραιότητα

Η επαφή με την πλευρά Βαγιαννίδη και η προτεραιότητα

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:45 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 17.09.2024

Νέα, βελτιωμένη, πρόταση στον Γιώργο Βαγιαννίδη δεν έχει γίνει. Ωστόσο, οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για την επέκταση συμβολαίου του 23χρονου δεξιού μπακ.

Από το παιχνίδι στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ, για τη Stoiximan Super League δεν μπορεί να βγει ακριβές συμπέρασμα για την ιεραρχία στο rotation που έχει ο Ντιέγκο Αλόνσο κατά νου, για τη θέση του αμυντικού στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Οι Γιώργος Βαγιαννίδης, Γιάννης Κώτσιρας και Τζορτζ Μπάλντοκ βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα. Επομένως, άπαντες υπολογίζονται. Στη Θεσσαλονίκη, ο Μπάλντοκ μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή σε ματς Πρωταθλήματος, ο Κώτσιρας έμεινε εκτός 20άδας και ο Βαγιαννίδης ήταν βασικός με πολύ καλή παρουσία.

Από την αρχή της προετοιμασίας, για τη σεζόν 2024/25, έχει φανεί πως ο Έλληνας διεθνής διαθέτει τα στοιχεία στο παιχνίδι του που ταιριάζουν απόλυτα στον Ντιέγκο Αλόνσο. Ότι ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει μεγάλο προσδοκώμενο είναι αυταπόδεικτο. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 και από το νέο έτος είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το επόμενο συμβόλαιό του. Και σε άλλη ομάδα, εκτός Παναθηναϊκού... Η συζήτηση με τη βραζιλιάνικη Μποταφόγκο δεν κατέληξε σε συμφωνία, σε μία προσφορά που, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ήταν εξαιρετική για τον παίκτη. Με την ετήσια αμοιβή του να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Στο ζήτημα επέκτασης συμβολαίου με το Τριφύλλι, χειροπιαστό νέο δεν υπάρχει. Με τον 24χρονο δεξιό μπακ να είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους, ο διπλασιασμός, για παράδειγμα, δεν αρκεί. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να δώσει περισσότερα χρήματα, ίσως συμβόλαιο εφάμιλλο του Μπάλντοκ, για να τον κρατήσει. Τα δεδομένα είναι πως το Τριφύλλι θέλει, ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να θέλει, αλλά νέα επίσημη πρόταση στο τραπέζι δεν υπάρχει. Πρόσφατα υπήρξε επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως δίχως να εμφανιστεί πρόοδος.

Για τον Βαγιαννίδη, ακόμα και τώρα, ο Παναθηναϊκός αποτελεί προτεραιότητα. Θέλει να παραμείνει, ωστόσο η επαγγελματική λογική, πολλές φορές, είναι διαφορετική από τη συναισθηματική προσέγγιση. Οι Πράσινοι ενδέχεται τις επόμενες εβδομάδες να επιστρέψουν με βελτιωμένη πρόταση. Ειδάλλως, κινδυνεύουν να τον χάσουν ως ελεύθερο για δεύτερη φορά, μετά τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν και πήγε στην Ίντερ.