Η ευκαιρία του Μπιέλ

Η ευκαιρία του Μπιέλ

Διονύσης Βερβελές 18:22 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 11.07.2024

Ο Ισπανός είναι στο Ρέντη και έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη, για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Το «παρών» έδωσαν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με την ομάδα και οι οποίοι έχουν θετική εισήγηση να παραμείνουν από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Διότι υπάρχει και ένα γκρουπ το οποίο θα αποτελείται από παίκτες οι οποίοι δεν υπολογίζονται και θα προπονούνται μόνοι τους μέχρι να βρεθεί η λύση και να δοθούν είτε ως δανεικοί είτε πάρουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

Ανάμεσα στους παίκτες που έχουν ξεκινήσει κανονικά με τους «ερυθρόλευκους» τις προπονήσεις, είναι και ο Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής κλήθηκε κανονικά από τον Ολυμπιακό για την προετοιμασία και έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Τέθηκε στη διάθεση του Βάσκου τεχνικού, αφού πρώτα και ο ίδιος είχε δώσει το τελικό «ΟΚ».

Φυσικά ο Μπιέλ ανήκει ακόμα στον Ολυμπιακό, αφού έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο, και μέσα από τις προπονήσεις της προετοιμασίας θα διεκδικήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ.

Μπορεί να βρει χώρο

Κανονικά η φυσική θέση του Μπιέλ είναι πίσω από τον επιθετικό, εκεί όπου λίγες φορές χρησιμοποιήθηκε όσο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, αφού έπαιζε τις περισσότερες φορές ως εξτρέμ. Τώρα όμως υπάρχει χώρος στο ρόστερ για να αγωνιστεί σε αυτήν τη θέση, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στο ρόστερ ούτε ο Γιόβετιτς, ούτε ο Όρτα που τους χρησιμοποιούσε πίσω από τον επιθετικό.

Για αυτό και η φετινή προετοιμασία είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μπιέλ, για να μπορέσει να φτάσει σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και να δείξει στον Μεντιλίμπαρ την πραγματική του αξία παίζοντας στη φυσική του θέση. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι περιπτώσεις παικτών που στα χέρια του Βάσκου κόουτς αναγεννήθηκαν, αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα από την προηγούμενη σεζόν και από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία έδειξαν ένα εντελώς και φυσικά καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Αυτό ευελπιστούν να γίνει στον Ολυμπιακό και με τον Μπιέλ, έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ και να «βγάλει» τα λεφτά του αφού μην ξεχνά κανείς πως η ομάδα του Πειραιά είχε δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Κοπεγχάγη.