Η λογική πίσω από την πρώτη επιλογή ενίσχυσης που έκανε ο Ριμπάλτα

Η λογική πίσω από την πρώτη επιλογή ενίσχυσης που έκανε ο Ριμπάλτα

Κώστας Τσίλης 23:48 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 16.10.2024

Ο Ριμπάλτα επέλεξε τον Σταυροθανασόπουλο ως πρώτη κίνηση για την ενίσχυση του οργανογράμματος της ΑΕΚ και το Sportal.gr ακτινογραφεί αυτή την επιλογή

Η ΑΕΚ έφερε τον Χαβιέ Ριμπάλτα για να αναλάβει έναν επιτελικό ρόλο με πολύ διευρυμένες αρμοδιότητες. Η θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου που πήρε ο Ισπανός, περιγράφει επί της ουσίας από μόνη της, όλα όσα αναλαμβάνει στην Ένωση. Και φυσικά μέσα στις πρώτες κινήσεις που σκοπεύει να κάνει ο Ριμπάλτα, είναι την ενίσχυση του οργανογράμματος της ΠΑΕ. Κυρίως στο κομμάτι του τμήματος σκάουτινγκ.

Μάλιστα όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, έχει ήδη κάνει και την πρώτη του επιλογή για προσθήκη. Πρόκειται για τον Κώστα Σταυροθανασόπουλο, που αφήνει ένα από τα πλέον σημαντικά μανατζερικά γραφεία, αυτό του Διαμαντόπουλου με τον Βρύζα, προκειμένου να ενταχθεί στο τιμ που φτιάχνει ο Ριμπάλτα στην Ένωση.

Προφανώς θα προχωρήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις, αλλά το γεγονός πως η πρώτη επιλογή που έχει κάνει ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ είναι ο Σταυροθανασόπουλος, έχει την σημασία του. Και έχει φυσικά και συγκεκριμένη λογική πίσω απ' αυτή την επιλογή, καθώς δεδομένα ο Ριμπάλτα την έχει μελετήσει πολύ πριν την κάνει.

Πέραν από τις ικανότητες του, αλλά και την κατάρτιση του, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιράνθρωπο, με πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές, έχει μετρήσει πολύ και η εξειδίκευση ως προς τους χώρους δράσης του. Ο Σταυροθανασόπουλος εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται πολύ έντονα στην αγορά της Σκανδιναβίας. Δικτυωμένος σημαντικά και με γνώσεις της αγοράς. Κάτι που προφανώς ο Ριμπάλτα θέλει να αξιοποιήσει, καθώς είναι μια αγορά που τον ενδιαφέρει.

Επίσης ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ έχει κρίνει πως ο Σταυροθανασόπουλος έχει όλα εκείνα τα προσόντα, ώστε να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα του τιμ που θέλει να φτιάξει. Ως ο πιο άμεσος συνεργάτης του Ισπανού. Άλλωστε οι δυο τους ήταν μαζί ήδη από το παιχνίδι της Κυριακής της ΑΕΚ Β με την Καλαμάτα.