Η μελέτη των παικτών της ΑΕΚ, το γρήγορο γκολ και η... υπομονή

Η μελέτη των παικτών της ΑΕΚ, το γρήγορο γκολ και η... υπομονή

Κώστας Τσίλης 15:25 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 15.08.2024

Η Ένωση έχει μια απαιτητική και περίπλοκη αποστολή στη Νέα Φιλαδέλφεια για την ανατροπή του σκορ με τη Νόα και το πλάνο του Αλμέιδα έχει συγκεκριμένους άξονες

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να βρεθεί στην διαδικασία να κυνηγάει στην έδρα της μια τόσο μεγάλη ανατροπή, όπως αυτή απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στη Νόα. Χρειάζεται να φτάσουμε κοντά 20 χρόνια πίσω και την ήττα από την Σεβίλλη με 2-0 για τα προκριματικά του Champions League. Παρόλα αυτά ούτε ο αντίπαλος, ούτε τα δεδομένα της τωρινής ΑΕΚ, καθιστούν αυτή την ανατροπή mission impossible. Το ακριβώς αντίθετο.

Στην ΑΕΚ όλοι πιστεύουν στην ανατροπή και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι απαιτείται για να την πάρουν. Ο Ματίας Αλμέιδα στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε πολλές φορές την αυτοκριτική και τα λάθη που έγιναν στο πρώτο ματς στην Αρμενία. Όχι τυχαία. Ο Αλμέιδα έχει περάσει άπειρες ώρες μελετώντας ξανά και ξανά την ήττα με 3-1 από τη Νόα. Και σ' αυτή την διαδικασία έβαλε και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό που να μην έχει... διαβαστεί.

Βεβαίως η αποψινή ρεβάνς έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η ΑΕΚ θέλει μίνιμουμ δυο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και τρία για να προκριθεί. Τουλάχιστον το ένα απ' αυτά τα γκολ, θα το ψάξει πολύ νωρίς. Για να απελευθερώσει τα δικά της πόδια, να σηκώσει στον αέρα ακόμα περισσότερο την εξέδρα και να βάλει έξτρα πίεση στους Αρμένιους. Δεδομένα αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα για την ΑΕΚ.

Ωστόσο έστω και αν μοιάζει αντιφατικό, σημαντικό στοιχείο του αγωνιστικού πλάνου της ΑΕΚ για απόψε, είναι η υπομονή. Χρειάζεται τα τρία γκολ. Όμως η βιασύνη είναι ο χειρότερος σύμβουλος, κυρίως διότι επηρεάζει το καθαρό μυαλό που απαιτείται για τους παίκτες της ΑΕΚ, σ' όλες τις αποφάσεις τους, τόσο στην ανασταλτική, όσο και στην επιθετική λειτουργία. Εξ ου και η υπομονή είναι από τις λέξεις που έβαλε πολλές φορές στις ομιλίες του προς τους παίκτες ο Αλμέιδα.