Η πρώτη παρέμβαση του Χρήστου Κόντη

Ο Χρήστος Κόντης στην προπόνηση της Παρασκευής

i

Intime

Η πρώτη παρέμβαση του Χρήστου Κόντη

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:39 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 29.05.2024

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά σε πρόσωπα και τακτική εν όψει του Ολυμπιακού, μπορεί όμως να ξαναδώσει κίνητρο και όρεξη στους «πράσινους».

Η επιστροφή του Χρήστου Κόντη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» λειτούργησε σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, για όλο αρνητικό κλίμα που είχε συγκεντρωθεί υπό την ηγεσία του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Ο Κόντης γνωρίζεται με όλους τους παίκτες με εξαίρεση τους τρεις ξένους που ήρθαν τον Ιανουάριο, αφού και οι Μπακασέτας - Λημνιός είναι Έλληνες και ξέρουν τον παλιό βοηθό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Κόντης είναι ένας πρόσχαρος και ευχάριστος χαρακτήρας, ο οποίος έχει την ικανότητα να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο Κορωπί, παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Προφανώς, ο παλαίμαχος αμυντικός δεν έχει ιδιότητες... θαυματοποιού, αλλά ακόμα και τα απλά στην παρούσα φάση έχουν αξία.

Επί της ουσίας, ο Κόντης θα προσφέρει ξανά κίνητρο και διάθεση στους «πράσινους» εν όψει του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Διότι είναι γεγονός πως πολλοί δεν είχαν όρεξη να παίξουν για τον Τερίμ. Με αυτή την ψυχολογία, ήταν σίγουρο πως η κατάληξη της σεζόν δύσκολα θα ήταν ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό και η καταστροφή έμοιαζε ορατή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Φίλιπ Τζούρισιτς, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν από τον Τερίμ, είναι διαθέσιμοι για τον Κόντη. Δεν είναι βέβαιο ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για πόσο χρόνο, επειδή ο υπηρεσιακός τεχνικός του Τριφυλλιού έχει αρκετές επιλογές και δεν είναι εύκολο σε ένα 48ωρο να φέρει τα πάνω-κάτω σε τακτική και σύνθεση.

Ο Κόντης έρχεται για να μείνει - Το story με Ατρόμητο και Γιοβάνοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:38 - 17.05.2024

Ο Κόντης έρχεται για να μείνει - Το story με Ατρόμητο και Γιοβάνοβιτς

Ο Χρήστος Κόντης αμφιταλαντεύτηκε αρκετά πριν απαντήσει «ναι» στην πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου για υπηρεσιακός στον Παναθηναϊκό, ενώ έλαβε ένα έξτρα κίνητρο για να βάλει προσωρινά στην άκρη τις φιλοδοξίες του για να δουλέψει ως head coach.

Ο Σένκεφελντ θα μπορούσε να παίξει βασικός ως παρτενέρ του Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, όμως αυτό είναι ρίσκο. Ο Ολλανδός αγωνίστηκε τελευταία φορά στο ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά στις 25 Φεβρουαρίου, όταν και αποκλείστηκε. Έκτοτε, ο αρχηγός του δυναμικού δεν έχει πατήσει στο χορτάρι ούτε δευτερόλεπτο...

Αντίστοιχα, ο Τζούρισιτς είχε παίξει ως αλλαγή στην εντός έδρας ήττα του Τριφυλλιού από τον Άρη και μετά το παιχνίδι, ήταν ο πρώτος ο οποίος εξέφρασε δημοσίως τάσεις φυγής. Όσο για τον Αϊτόρ, έχει άδεια για να συμπαρασταθεί στη σύζυγο του που γέννησε πριν λίγες μέρες και δεν θα παίξει την Κυριακή. Συν ότι η τελευταία συμμετοχή ήταν για ένα λεπτό ως αλλαγή στο ίδιο ματς με τον Σένκεφελντ...