Η προτροπή του Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ, το αστείο στον Πινέδα και το «φατούρο» στους… νέους

Η προτροπή του Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ, το αστείο στον Πινέδα και το «φατούρο» στους… νέους

Κώστας Τσίλης 20:58 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 15.07.2024

Σε εξαιρετικό κλίμα η πρώτη προπόνηση της Ένωσης επί ελληνικού εδάφους, με τον Αργεντινό τεχνικό να δίνει το στίγμα και τους υπόλοιπους κιτρινόμαυρους να υποδέχονται τους... καινούργιους και τον Πινέδα

Ο Ματίας Αλμέιδα ήδη από την Ολλανδία, έδειχνε σε εξαιρετική διάθεση. Με τεράστιο χαμόγελο και κέφι επί καθημερινής βάσης, κάτι που έδινε και το στίγμα για το κλίμα που υπήρχε στην ΑΕΚ. Σήμερα έγινε η πρώτη προπόνηση της Ένωσης επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό το εξαιρετικό κλίμα, μεταφέρθηκε στα Σπάτα.

Ο Αλμέιδα όπως πάντα ξεκίνησε την προπόνηση με χειραψία σε κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές του ξεχωριστά. Όπως κάνει πάντα. Μόνο που αυτή την φορά, μπήκαν στην... διαδικασία και ο Περέιρα, ο Στρακόσια και ο Κοϊτά, που έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με το φανελάκι της ΑΕΚ.

Φυσικά υπήρξε και ομιλία από τον Αλμέιδα στους παίκτες, πριν ξεκινήσει η δουλειά. Όπως επίσης συνηθίζει. Με την προτροπή μεταξύ άλλων του Αργεντινού τεχνικού προς τους παίκτες, «πάνω απ’ όλα να διασκεδάζουμε αυτό που κάνουμε». Ενώ υπήρξε και ένα αστείο ο Αλμέιδα προς τον Πινέδα, που έκανε τον Μεξικανό να λυθεί στα γέλια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή.

Από την προπόνηση βεβαίως, δεν έλειψε και η... τελετή υποδοχής των νέων μελών της ΑΕΚ. Δυο σειρές και... φατούρο περίμενε τον Περέιρα, τον Στρακόσια και τον Κοϊτά, λίγο πριν ξεκινήσουν να δουλεύουν κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους καινούργιους συμπαίκτες τους.