Η σημειολογία του εικαστικού των διαρκείας της ΑΕΚ, για Βίντα και τερματοφύλακα

Ντομαγκόι Βίντα

i

Ντομαγκόι Βίντα/intime

Η σημειολογία του εικαστικού των διαρκείας της ΑΕΚ, για Βίντα και τερματοφύλακα

Κώστας Τσίλης 12:53 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 03.06.2024

Η επιλογή που έκανε η ΑΕΚ για την αφίσα που συνοδεύει τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν, δείχνει πράγματα και για τον Βίντα αλλά και για την θέση κάτω από τα δοκάρια

Τις περισσότερες φορές πίσω από τις λέξεις, αλλά κυρίως τις... εικόνες, κρύβονται σημαντικά νοήματα. Άλλωστε συνήθως οι ομάδες, στην επιλογή που κάνουν και στις λέξεις τους και στις εικόνες τους, βάζουν σημειολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εικαστικό που έφτιαξε η ΑΕΚ, για να "συνοδεύσει" τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Είναι ένα κολάζ με φωτογραφίες καταρχάς του Ματίας Αλμέιδα αλλά και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Σ' αυτό το κολάζ ο Αργεντινός προπονητής, όπως ήταν λογικό, βρίσκεται πιο ψηλά απ' όλους. Όμως ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται πιο μπροστά και η φωτογραφία του σε μεγαλύτερο μέγεθος απ' αυτή των υπολοίπων συμπαικτών του, είναι ο Ντομαγκόι Βίντα. Κάτι που πιθανότατα, δεν έγινε τυχαία.

Έχει να κάνει με τον ρόλο που έχει στην ΑΕΚ ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός. Και όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και τυπικά. Έτσι κι αλλιώς η προσωπικότητα του Βίντα, ήταν ηγετική μέσα στα αποδυτήρια και στο γήπεδο στα δυο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Όμως όλα δείχνουν πως φέτος αυτό θα επισφραγιστεί και με το χρίσμα του πρώτου αρχηγού. Είναι πολύ πιθανό, αυτό να μαρτυρά και η επιλογή, να μπει ο Βίντα πρώτος και μπροστά απ όλους τους υπόλοιπους, στο εικαστικό για τα Διαρκείας. Άλλωστε μετά την επικείμενη αποχώρηση του Αραούχο, η θέση του πρώτου αρχηγού, μένει κενή.

Επίσης σ' αυτό το κολάζ υπήρχαν φωτογραφίες 13 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αλλά απουσίαζε ο... τερματοφύλακας. Κάτι που γενικώς είναι πολύ σπάνιο. Και ειδικώς η ΑΕΚ, συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια στα "promo" και της νέας φανέλας αλλά και των Διαρκείας αλλά και σε κάθε σχετικά καμπάνια, να συμπεριλαμβάνει τους τερματοφύλακες.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε το γεγονός πως φέτος από το εικαστικό των Διαρκείας, δεν υπάρχει τερματοφύλακας ανάμεσα στους παίκτες. Φανερώνει και αυτό με τον τρόπο του, πως την προσεχή σεζόν, η ΑΕΚ θα έχει έναν καινούργιο βασικό τερματοφύλακα. Κάτι άλλωστε που όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, αποτελεί μια από τις πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ.