Η Σίτι πέρασε με τεσσάρα από την έδρα της Φούλαμ και έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα
i

©Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Η Σίτι πέρασε με τεσσάρα από την έδρα της Φούλαμ και έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:31 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 29.05.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-0 στο Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ, πήρε το τρίποντο και βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της Premier League στο +2 από την Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-0 στο Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ, πήρε το τρίποντο και βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της Premier League, για την 37η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στο +2 από την Άρσεναλ και ενώ μένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε. Από την άλλη πλευρά, η Φούλαμ παρέμεινε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 44 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και μετρά πια έξι τέρματα στις πέντε τελευταίες του συμμετοχές στην Premier LeagueΦιλ Φόντεν και Χούλιαν Άλβαρες οι σκόρερ των άλλων γκολ των σίτιζενς.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 13ο λεπτό ο Γκβάρντιολ άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Κροάτη, ο οποίος έκανε εξαιρετική ενέργεια μέσα από τη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 22ο λεπτό ο Φόντεν έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Σίτι, ενώ στο 71ο λεπτό ο Γκβάρντιολ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Στο 90+5' η Φούλαμ έμεινε με παίκτη λιγότερο αφού ο Ντιόπ υπέπεσε σε πέναλτι και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Χούλιαν Άλβαρες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους «πολίτες».

Οι ενδεκάδες

Φούλαμ: Λένο, Καστάν, Ντιόπ, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Ιβόμπι, Παλίνια, Ντεκορντόβα-Ρέιντ (46' Κέιρνι), Περέιρα (74' Γουίλσον), Γουίλιαν (46' Αντάμα Τραορέ), Μουνίζ (67' Μπρόγια)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερον, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ (22' Γουόκερ), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (82' Λιούις), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (75' Ντε Μπρόινε), Φόντεν (82' Μπομπ), Χάλαντ (82' Άλβαρες).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (38ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ