Η σκέψη του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα... της Μπράγκα

Η σκέψη του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα... της Μπράγκα

Διονύσης Βερβελές 23:53 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 24.10.2024

Το καλύτερο φετινό ματς, ίσως αποτελέσει τον οδηγό του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Σουηδία απέναντι στη Μάλμε…

Αν κάνει κανείς το ταμείο του φετινού Ολυμπιακού, θα διαπιστώσει πως το καλύτερο ματς, η μεγαλύτερη εμφάνιση, ήρθε στο 3-0 επί της Μπράγκα, επί του πρώην τεχνικού των Πειραιωτών, Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Ολυμπιακός, εκείνο το βράδυ στο Καραϊσκάκη, έβγαλε στοιχεία από την περσινή σεζόν, στοιχεία που λάτρεψε ο κόσμος και έφερε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Conference League.

Δεν αποκλείεται έτσι, να δούμε και πάλι αύριο κόντρα στη Μάλμε, την ίδια εντεκάδα με εκείνο το ματς. Τότε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης, αριστερά ο Ορτέγκα και δεξιά ο Κοστίνια. Οι Ρέτσος, Κάρμο ήταν οι στόπερ των Πειραιωτών πραγματοποιώντας και εξαιρετική εμφάνιση. Στη μεσαία γραμμή, Έσε, Μουζακίτης, πιο μπροστά τους ο Τσικίνιο, δεξί εξτρέμ ο Ροντινέι, αριστερό ο Μαρτίνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Είναι η βασική σκέψη του Μεντιλίμπαρ, για έναν επιπρόσθετο λόγο. Ο Ροντινέι αμυντικά την Κυριακή υπέφερε. Και εκεί, η Μάλμε είναι δυνατή. Δεν είναι και ο καλύτερος μπακ του… κόσμου ανασταλτικά ο Βραζιλιάνος, από την άλλη η ομάδα «ψάχνεται» στα εξτρέμ, άρα δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι τον Κοστίνια πίσω και τον Ροντινέι μπροστά του. Η άμυνα με Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα άλλωστε, στάθηκε καλά. Είναι καλύτερος αμυντικά ο Κοστίνια, πιο αφοσιωμένος και αυτό, ίσως παίξει το ρόλο του.

Και τον Μαρτίνς άλλωστε, ουσιαστικά τον προστάτευσε ο Μεντιλίμπαρ. Θα μπορούσε να αγωνιστεί κόντρα στον Λεβαδειακό, ωστόσο πάρθηκε η απόφαση να προστατευθεί, για να είναι διαθέσιμος με τη Μάλμε. Κάνει τη δική του διαχείριση ο Βάσκος τεχνικός, που σίγουρα αν ήξερε τι τον περίμενε την Κυριακή με τον Λεβαδειακό, ίσως τα είχε «ζυγίσει» και διαφορετικά…

Και ο Μανιάτης στη Σουηδία

Στη Σουηδία μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού, βρίσκεται και ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην αρχηγός των Πειραιωτών, ταξίδεψε με την αποστολή της πρώτης ομάδας. Την περσινή σεζόν θυμίζουμε, πως ο Μανιάτης ήταν στην δεύτερη ομάδα, που μετά τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, δεν συνέχισε. Δεν είχε και νόημα άλλωστε, να είναι σε μια ερασιτεχνική κατηγορία με παίκτες που έχουν και επαγγελματικά συμβόλαια.

Ο Μανιάτης ωστόσο, εδώ και καιρό, έχει αναλάβει ένα νέο πόστο. Είναι υπεύθυνος ελέγχου των δανεικών. Ταξιδεύει μάλιστα για να τους δει να αγωνίζονται, να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, αλλά και επαφή με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πάει σε άλλες ομάδες για να πάρουν περισσότερο χρόνο.

Πρόσφατα άλλωστε, είχε ταξιδέψει και στην Πορτογαλία, όπου φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ρίο Άβε, ομάδας ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και με αρκετά παιδιά εκεί. Τον Βρουσάι στην πρώτη ομάδα και με συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, αλλά και τους Κωστούλα, Σίνα στη δεύτερη που μάλιστα έχει καλή εικόνα.