Η στόχευση του Ηλιόπουλου με την επίσκεψη στα Σπάτα και η σημασία της κουβέντας με τον Αλμέιδα

Ηλιόπουλος, Αλμέιδα

i

Μάριος Ηλιόπουλος και Ματίας Αλμέιδα/intime

Η στόχευση του Ηλιόπουλου με την επίσκεψη στα Σπάτα και η σημασία της κουβέντας με τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 13:04 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 09.08.2024

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ είχε συγκεκριμένο... πλάνο πηγαίνοντας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ενώ είχε βαρύτητα η συζήτηση που έκανε με τον Αλμέιδα

Για τον Μάριο Ηλιόπουλο η σημερινή επίσκεψη στα Σπάτα δεν ήταν μια κίνηση εντυπώσεων, που επιβλήθηκε από το βαρύ κλίμα μετά την ήττα της ΑΕΚ στην Αρμενία. Ο ιδιοκτήτης της Ένωσης είχε συγκεκριμένη και μελετημένη... στόχευση. Άλλωστε δεν περιορίστηκε απλώς σε μια γενική έντονη ομιλία μέσα στα αποδυτήρια. Είχε τετ α τετ και με τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και με ποδοσφαιριστές. Με συγκεκριμένη στόχευση.

Χοντρά «γκάζια» Ηλιόπουλου και πρόστιμο στους παίκτες της ΑΕΚ - «Παίζατε λες και είχατε πάρει χάπια ύπνου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:12 - 08.08.2024

Χοντρά «γκάζια» Ηλιόπουλου και πρόστιμο στους παίκτες της ΑΕΚ - «Παίζατε λες και είχατε πάρει χάπια ύπνου»

Στη σημερινή (08/08) προπόνηση της ΑΕΚ, βρέθηκε ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, Μάριος Ηλιόπουλος προκειμένου να συνομιλήσει με τους παίκτες για την εικόνα που παρουσίασαν στην Αρμενία απέναντι στη Νόα.

Φυσικά ο Ηλιόπουλος ήθελε να ταρακουνήσει τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που έκανε με την ομιλία στα αποδυτήρια. Όμως ξέροντας πως έχει απέναντί του επαγγελματίες, δεν περιορίστηκε μόνο σε σκληρά λόγια και παραινέσεις. Έβαλε στο τραπέζι και οικονομική συνέπεια μιας κακής εικόνας, όπως το πρόστιμο. Κάτι που επί της ουσίας ήταν ένα μήνυμα, για τον τρόπο που σκοπεύει να λειτουργεί. Οι αποτυχίες, αλλά και οι επιτυχίες, είναι προφανές πως θα... πληρώνονται.

Ήθελε επίσης ο Ηλιόπουλος αφενός να στηρίξει τον Ματίας Αλμέιδα, εξ ου και η ατάκα ("ο Ματίας είναι ο μαέστρος") αλλά και να κάνει μια κουβέντα βάζοντας επί τάπητος τα προβλήματα. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ είναι συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με τον Αργεντινό τεχνικό για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Και δεν θα είχε νόημα να κάνει μια ακόμα τέτοιου είδους συζήτηση από ένα τηλέφωνο. Όμως ο Ηλιόπουλος έβαλε την συζήτηση με τον Αλμέιδα στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Σπάτα.

Οι δυο τους μίλησαν για αρκετή ώρα και τα έβαλαν σχεδόν όλα στο τραπέζι της κουβέντας. Και ο Ηλιόπουλος άκουσε τον Αλμέιδα να παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη και για την ήττα και για την εικόνα, κάνοντας λόγο για μια ντροπιαστική εμφάνιση και για μια ΑΕΚ που δεν αναγνώριζε. Είχε μεγάλη σημασία αυτό, όπως και το περιεχόμενο της κουβέντας που έγινε.

Τέλος, για τον Ηλιόπουλο ήταν μείζονος σημασίας να κάνει και κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Ορμπελίν Πινέδα. Ήθελε να κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια τον Μεξικανό, όταν θα του επαναλαμβάνει επί της ουσίας την στάση που έχει ξεκαθαρίσει πως θα κρατήσει η ΑΕΚ απέναντι του. Και κυρίως ήθελε να κάνει μια συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα μεταφερόταν από τον ίδιο τον Πινέδα και στον προπονητή, ώστε το θέμα να κλείσει οριστικά.