Η Τσέλσι έκανε στροφή για Φοφανά, επέμεινε όμως σε ακραίους όρους και το deal με ΑΕΚ «ναυάγησε»

Φοφανά - Φωτ. IMAGO

i

Ντατρό Φοφανά

Η Τσέλσι έκανε στροφή για Φοφανά, επέμεινε όμως σε ακραίους όρους και το deal με ΑΕΚ «ναυάγησε»

Κώστας Τσίλης 00:48 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 12.09.2024

Παρά την αλλαγή στην... ρότα τους η οποία έβαλε ξανά την Ένωση στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Ιβοριανό φορ, η επιμονή σε ασφυκτικούς όρους δεν έφεραν συμφωνία πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Φραντζί Πιερό, δεν είχε πρακτικό λόγο να επανέλθει λίγο πριν το φινάλε των μεταγραφών, για να κτυπήσει ξανά την πόρτα της Τσέλσι για τον Ντατρό Φοφανά. Αντίθετα οι Μπλε του Λονδίνου, είχαν κάθε λόγο να κάνουν... στροφή και να επιχειρήσουν να κτίσουν ξανά γέφυρες με την Ένωση, προκειμένου να μην ξεμείνουν μ' έναν ακόμα παίκτη που δεν υπολογίζεται. Κάπως έτσι άνοιξε και πάλι ένας δίαυλος διαπραγμάτευσης για τον Φοφανά, που όμως έκλεισε οριστικά τα μεσάνυχτα χωρίς deal, μαζί με την μεταγραφική περίοδο.

Η Τσέλσι από το πρωί έβαλε ξανά στο τραπέζι την προοπτική του δανεισμού του Ιβοριανού επιθετικού. Κάτι που δεν συζητούσε όλες τις προηγούμενες μέρες. Και ήταν αυτό που αρχικά είχε προτείνει και η ΑΕΚ. Όμως η Τσέλσι έβαζε στην συμφωνία για τον δανεισμό όρους, οι οποίοι ήταν ασφυκτικοί και η Ένωση ήταν αδύνατον να δεχθεί. Αρχικά ήταν το ποσό της οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Αρχικά ήταν στα 23,6 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα και οποιαδήποτε μικρή υποχώρηση από τους Άγγλους, ήταν πολύ μακριά απ' αυτό που η ΑΕΚ θα μπορούσε ποτέ να καταβάλει.

Επίσης στην πορεία της διαπραγμάτευσης, άλλαζαν ως προς το δυσμενέστερο για την ΑΕΚ μια σειρά από επιμέρους οικονομικοί όροι που αφορούσαν την τελική συμφωνία. Ενώ έμπαιναν και άλλοι που αφορούσαν ακόμα και τα αγωνιστικά δεδομένα, τους οποίους ήταν αδύνατον η Ένωση να κάνει αποδεκτούς. Οι Άγγλοι παρέμεναν αμετακίνητοι, ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για να κλείσει η μεταγραφική περίοδος και κάπως έτσι δεν προχώρησε ο δανεισμός του Φοφανά.