«Η Χουάρες προσφέρει 3-4 εκατ. δολάρια για Σπόραρ»

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

«Η Χουάρες προσφέρει 3-4 εκατ. δολάρια για Σπόραρ»

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:14 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 11.08.2024

Μεξικανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η Χουάρες θέλει να κλείσει άμεσα τον βασικό επιθετικό της και ο Άντραζ Σπόραρ είναι μεταξύ των δύο επιλογών. Ποια η στάση του Παναθηναϊκού για την παραχώρηση του Σλοβένου.

O Άντραζ Σπόραρ είναι πλέον η τρίτη επιλογή στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει εδραιωθεί ως βασικός και αναντικατάστατος, ενώ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ προσπέρασε τον Σλοβένο, με τα γκολ που πέτυχε εναντίον της Μπότεφ στο Β’ προκριματικό του Europa League.

Δεν είναι μυστικό στο «πράσινο» στρατόπεδο ότι ο ατζέντης του Σπόραρ, ο Αμίρ Ρούζνιτς, ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό για τον πελάτη του. Αν και τα αποτελέσματα της δουλειάς του μάνατζερ είναι πενιχρά, αφού μόνο η Σλόβαν Μπρατισλάβας εξέφρασε σοβαρό ενδιαφέρον.

Πάντως, πριν λίγες στην εξίσωση προστέθηκε ενεργά η μεξικανική Χουάρες. Μεξικάνικα tweets αποκάλυψαν τις επαφές της με τον Παναθηναϊκό και τις επιβεβαίωσε η πλευρά του 31χρονου επιθετικού. 

Κυριακάτικη ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ» αναφέρει ότι η Χουάρες σκοπεύει να κλείσει άμεσα τον βασικό στράικερ της και έχει ξεχωρίσει δύο παίκτες: τον Άντραζ Σπόραρ και τον Λούις Αμαρίγια της Μαζλάταν, επίσης από το Μεξικό.

Στη θεωρία, οι συζητήσεις για τον Αμαρίγια θα είναι πιο εύκολες λόγω εντοπιότητας. Στην πράξη στους μεξικανικούς συλλόγους εμπλέκονται πολλοί σε μία διαπραγμάτευση που διατηρούν δικαίωματα σε έναν ποδοσφαιριστή, φανεροί και αφανείς.

Σε ότι αφορά τον Σπόραρ, η ανάρτηση αναφέρει πως η Χουάρες έχει συμφωνήσει ήδη προφορικά με τους δύο επιθετικούς και επιδιώκει μία συμφωνία με τις ομάδες. Η Χουάρες έχει την πρόθεση να δαπανήσει από 3 μέχρι 4 εκατομμύρια δολάρια για τη μεταγραφή.

Πάντως, αν ο Παναθηναϊκός δεχτεί μία πρόταση για τον Σπόραρ στα 3 εκατομμύρια ευρώ, θα συναινέσει στην πώληση του. Η αγορά του Σλοβένου στράικερ είχε κοστίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τον Ιούλιο του 2022.

Ο Σπόραρ δεν νιώθει πια άνετα στην Αθήνα, αντιλαμβάνεται πως έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και έχει περιοριστεί ο ρόλος του στο ροτέισον του Αλόνσο. Για αυτό και μιλώντας με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, είχε εκφράσει την επιθυμία να φέρει μία πρόταση και να αποχωρήσει.