Η υπόθεση Φοφανά για την ΑΕΚ, έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο

Φοφανά - Φωτ. IMAGO

i

Ντατρό Φοφανά

Η υπόθεση Φοφανά για την ΑΕΚ, έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο

Κώστας Τσίλης 12:06 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 05.09.2024

Η Ένωση έχει καταφέρει να στρώσει το "έδαφος" για να φτάσει σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον Ιβοριανό φορ και πλέον όλα θα κριθούν στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους, ενώ μια από τις εναλλακτικές λύσεις φέρεται να είναι ο Ορμπάν της Λιόν

Το πιο δύσκολο κομμάτι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να κάνει την μεταγραφή του Ντατρό Φοφανά, φαίνεται πως το έχει καταφέρει. Η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης, Παναγιώτη Κονέ, στο Λονδίνο τις προηγούμενης μέρες (πλέον έχει επιστρέψει στην Αθήνα), έφερε μια βάση συμφωνίας με τον Ιβοριανό φορ και κυρίως έστρωσε το "έδαφος" για να φτάσει σε deal με την Τσέλσι, όπως ήδη από χθες διαβάσατε στο Sportal.gr. Ωστόσο όλα αυτά δεν σημαίνουν πως η δουλειά έγινε.

Το «έδαφος» για συμφωνία με Φοφανά, το... τηλεφώνημα από Μαρσιάλ και οι δυο εναλλακτικές λύσεις
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:20 - 04.09.2024

Το «έδαφος» για συμφωνία με Φοφανά, το... τηλεφώνημα από Μαρσιάλ και οι δυο εναλλακτικές λύσεις

Όλες οι μέρες είναι πλέον κρίσιμες για τις εξελίξεις στην υπόθεση της μεταγραφής του επιθετικού στην ΑΕΚ και το Sportal.gr βάζει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, η υπόθεση της μεταγραφής του Φοφανά, έχει φτάσει επί της ουσίας στο πιο καθοριστικό της σημείο. Εκεί που πρέπει να γίνουν οι τελευταίες κουβέντες, πριν από το οριστικό deal. Και αυτό κανείς δεν μπορεί ποτέ να πει με σιγουριά, πόσο θα διαρκέσει, αλλά ούτε και την κατάληξη που θα έχει. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να έχει τελειώσει την υπόθεση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Χωρίς αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και την επόμενη... ώρα.

Είναι επίσης δεδομένο πως στην ΑΕΚ βλέπουν πως δύσκολα μπορεί να προκύψει τελικά κάτι από την υπόθεση του Αντονί Μαρτιάλ. Μια εξαιρετική περίπτωση που ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να φέρει από την πλευρά της Ένωσης ανατροπή στην απόλυτη προτεραιότητα που είχε δοθεί στον Φοφανά. Όμως από τον δίαυλο που μέσω μάνατζερ είχε ανοίξει προς την πλευρά του Γάλλου φορ, υπάρχει σιγή... ασυρμάτου. Κάτι που προφανώς σημαίνει πως ο Μαρτιάλ εξακολουθεί να μην βλέπει ως προοπτική την μετακόμιση στην Ελλάδα.

Επίσης όσο δεν κλείνει η υπόθεση του Φοφανά, παραμένουν ανοιχτές και εναλλακτικές λύσεις. Αν πιστέψει κανείς τους Τούρκους, μια εξ αυτών είναι ο Γκιφτ Ορμπάν. ο Γιουνούς Εμρε Σελ έγραψε πως η προσπάθεια της Τραμπζονσπορ να αποκτήσει τον 22χρονο Νιγηριανό επιθετικό της Λιόν, έπεσε πάνω στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Δεν αποκλείεται ο Ορμπάν να βρίσκεται στην λίστα της Ένωσης, όμως σίγουρα πιο κάτω από τον Φοφανά.