Η ζωή της ΑΕΚ χωρίς τον Αραούχο

Η ζωή της ΑΕΚ χωρίς τον Αραούχο

Κώστας Τσίλης 12:39 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 02.06.2024

Όλα δείχνουν πως οι τίτλοι τέλους στην σχέση της ΑΕΚ με τον Αραούχο θα πέσουν και το Sportal.gr επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση για την επόμενη μέρα της Ένωσης χωρίς τον αρχηγό της

Επίσημες ανακοινώσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχουν ούτε από την πλευρά της ΑΕΚ, ούτε απ' αυτή του Σέρχιο Αραούχο. Όμως όλες οι ισχυρότατες ενδείξεις, οδηγούν σ' ένα μόνο συμπέρασμα. Οι τίτλοι τέλους της σχέσης του "Τσίνο" με την ΑΕΚ, έχουν ήδη πέσει ουσιαστικά και απομένει μόνο το τυπικό του πράγματος. Και επειδή πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στην Ένωση, χωρίς τον Αραούχο. Το Sportal.gr επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση.

Η σχέση ΑΕΚ και Τσίνο ήταν σπάνια, υπέροχη και τελειώνει την πιο κατάλληλη στιγμή
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:15 - 31.05.2024

Η σχέση ΑΕΚ και Τσίνο ήταν σπάνια, υπέροχη και τελειώνει την πιο κατάλληλη στιγμή

Καθαρά (και κυνικά) ποδοσφαιρικά ο κύκλος του Αραούχο ως πρωταγωνιστής στην ΑΕΚ έχει κλείσει και επειδή αυτό που είναι ο Σέρχιο για τον σύλλογο δεν πρέπει να φθαρεί, είναι ιδανικό το timing που φεύγει - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Καταρχάς υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Ο Αραούχο από το καλοκαίρι του 2022, ήταν ο πρώτος τη τάξει, αρχηγός της ΑΕΚ. Κάτι που είχε κερδίσει απολύτως με το σπαθί του. Αν όπως όλα δείχνουν αποτελέσει παρελθόν, σημαίνει πως πλέον θα πρέπει να υπάρξει καινούργιος πρώτος αρχηγός. Κατά την διάρκεια της σεζόν που τελείωσε, με δεδομένο πως ο Αραούχο σε πολλά ματς δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, το περιβραχιόνιο το είχε Νταμιάν Σιμάνσκι.

Σίγουρα ο Πολωνός χαφ θα παραμείνει ένας από τους αρχηγούς, αλλά είναι πιθανό να είναι αυτός που θα ανέβει πρώτος στην ιεραρχία. Μια εξαιρετικά ισχυρή υποψηφιότητα, ίσως η πιο ισχυρή, φαίνεται να είναι αυτή του Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να σηκώσει αυτό το βάρος. Και η αλήθεια είναι πως μοιάζει και ως ο ιδανικότερος για να την διαδοχή του Αραούχο σ' αυτό το κομμάτι.

Το πιο σημαντικό βεβαίως απ' όλα, έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Για τον Αραούχο η σεζόν που τελείωσε πριν λίγες μέρες, ήταν πολύ περίεργη. Είχε ζητήματα τραυματισμών, ενώ και στα περισσότερα παιχνίδια, ήταν μακριά από το καλό αγωνιστικό του εαυτό. Εξ ου και καθαρά αγωνιστικά, η προσέγγιση που υπήρχε ήταν πως δεν θα ήταν εφικτό να υπολογίζεται ως μια βασική επιλογή.

Από την άλλη μεριά, δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα θα κτίσει πλέον το αγωνιστικό οικοδόμημα, χωρίς να υπολογίζει τον Αραούχο. Έναν παίκτη ο οποίος στη σεζόν του νταμπλ, ήταν κομβικός για το αγωνιστικό μοντέλο που τότε εφάρμοζε η ΑΕΚ. Τα ερωτήματα που τίθενται και μένει να απαντηθούν από τον τρόπο που ο Αλμέιδα θα δουλέψει στην προετοιμασία, είναι δυο.

Το πρώτο είναι αν ο Αργεντινός θα διατηρήσει τον σχηματισμό που εφάρμοζε τις δυο προηγούμενες σεζόν και στον οποίο μένει επί της ουσίας κενός ο ρόλος του Αραούχο ή θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή σχηματισμού. Στο πρώτο σενάριο, έρχεται και το δεύτερο ερώτημα, που είναι αν το κενό του Αραούχο θα καλυφθεί εκ των έσω, ή θα ψαχτεί η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά.

Στην περυσινή σεζόν ο Αλμέιδα πιο σταθερά χρησιμοποιούσε τον Στίβεν Τσούμπερ στον ρόλο πίσω από τον φορ. Αλλά έχει δοκιμάσει και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τον Ορμπελίν Πινέδα. Ακόμα και τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, τονίζοντας μάλιστα πως "αυτή ήταν μια εικόνα από το μέλλον". Σε κάθε περίπτωση, έστω και αν ήταν πολύ ξεκάθαρο πως ο αγωνιστικός κύκλος του Αραούχο με την ΑΕΚ είχε κλείσει, το κενό που θα αφήσει, έχει ενδιαφέρον για το πως θα καλυφθεί.