Τεράστιο ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης με πάνω από 200 γκολ έφυγε για χάρη της Σπόρτινγκ αφήνοντας αιχμές: «Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα»

Ο Ιάγο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Τεράστιο ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης με πάνω από 200 γκολ έφυγε για χάρη της Σπόρτινγκ αφήνοντας αιχμές: «Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 20:07 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 12.09.2024

Αιχμές για τη θητεία του στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης άφησε ο, πλέον, ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πάουλο Ιάγο, σε δηλώσεις που παραχώρησε.

Ένα νέο βήμα στην καριέρα του πρόκειται να κάνει ο Πάουλο Ιάγο, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία δεσμευόταν από συμβόλαιο μέχρι το 2025, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Πορτογαλία.

Αυτή η αποχώρηση, όμως, δεν ήρθε ομαλά. Ο νεαρός μέσος κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήταν από την παρουσία του στη «Λα Φάμπρικα», κάτι που αποτυπώθηκε σε δηλώσεις που παραχώρησε ο ίδιος. «Θα μιλήσω ξεκάθαρα όταν έρθει η ώρα. Φεύγω στα 17 μου και δεν κρύβω πως φεύγω με απογοήτευση, που δεν είδα αυτό το όνειρο να ολοκληρώνεται εδώ. Ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση, και πονάω πολύ που φεύγω. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι και θα τους κρατήσω για τον εαυτό μου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Πάουλο Ιάγο εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης σε πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήταν 6 ετών. Το 2014/2015 εντάχθηκε στην ακαδημία νέων και, από τότε, η εξέλιξή του ήταν ραγδαία μέσα σε πολύ μικρό διάστημα. Στη «Λα Φάμπρικα σημείωσε περισσότερα από 200 γκολ και ονομάστηκε «ο Λαμίν Γιαμάλ της Λα Φάμπρικα». Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε και εν τέλει αποχώρησε για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ιάγο δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή στα «λιοντάρια», λέγοντας πως: Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στη Σπόρτινγκ γιατί είναι ένας σύλλογος που έχει ήδη βγάλει σπουδαίους παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λουίς Φίγκο. Ο σύλλογος επενδύει πολλά στην προπόνηση και στα νέα παιδιά. Αυτό με παρακίνησε στο να την επιλέξω. Γνωρίζω ότι μερικοί συμπατριώτες μου όπως ο Πέδρο Πόρο και ο Αντόνιο Αντάν ​​έχουν περάσει από εδώ, που κέρδισαν πολλούς τίτλους στη Σπόρτινγκ», ανέφερε ο νεαρός παίκτης μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έχει ήδη ενταχθεί στην Σπόρτινγκ ντε Πορτουγκάλ Β