Γιοβάνοβιτς: «Στόχος μας να συνεχίσουμε και μετά τους ομίλους του Europa League»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος μας να συνεχίσουμε και μετά τους ομίλους του Europa League»

Μαρία Δαλιάνη • 15:27 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε δηλώσεις του που παραχώρησε στην κάμερα της Cosmote TV τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και ότι στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από το να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa Legue πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (1/09) με τον Παναθηναϊκό να καλείται να αντιμετωπίσει τις Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της Cosmote Sport και μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρόκειται για μία απαιτητική κλήρωση και ότι στόχος δεν είναι άλλος από το να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια δύσκολη κλήρωση από την στιγμή που ήμασταν και στο 4ο γκρουπ. Η Ρεν είναι 3-4η ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ είναι από τις καλύτερες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος και η Μακάμπι έχει κάνει σπουδαία πορεία. Είναι μια ενδιαφέρουσα κλήρωση,άλλωστε και στα προκριματικά δεν είχαμε εύκολους αντιπάλους. 

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία ευρωπαϊκών παιχνιδιών πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα που κάθε βαθμός ή βαθμοί παίζουν ρόλο. Αυτό που μπορώ να πω είναι μεγάλες οι προκλήσεις. Έχοντας τις εμπειρίες από το καλοκαίρι αποτελεί μια συνέχεια μιας απαιτητικής χρονιάς. Είναι ένα μεγάλο τσάλεντζ για μας για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να το βλέπουμε συνολικά. Ανεξαρτήτως των δυσκολιών ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε στην επόμενη φάση. 

Η πορεία μας στα προκριματικά έχει δείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο. Οι ομάδες που έχουμε είναι υψηλού επιπέδου. Είναι ένα στοίχημα για μας και θέλουμε να διεκδικήσουμε το μάξιμουμ. Είτε στην επόμενη φάση. Όταν μπαίνεις στον χορό πρέπει να χορέψεις. Δείξαμε ότι μπορούμε και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Αν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας όπως είχαμε στο τελευταίο ματς θα μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση ώστε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».