Η Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες «διέλυσε» τη Βελέζ και την περιμένει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες - Βελέζ

i

© PrtScr

Η Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες «διέλυσε» τη Βελέζ και την περιμένει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:00 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 18.07.2024

Η Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες πανηγύρισε τη νίκη στη ρεβάνς του πρώτου προκριματικού γύρου του Conference League απέναντι στη Βελέζ κι έτσι η ΑΕΚ έμαθε οριστικά τον πρώτο της ευρωπαϊκό αντίπαλο.

Μετά το 1-1 στο πρώτο ματς, Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες και Βελέζ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς και την ΑΕΚ στο... περίμενε.

Όσον αφορά στη ρεβάνς, η ομάδα της Ανδόρας υποδέχτηκε τους Βόσνιους κι έστησε ένα ατελείωτο «πάρτι» πρόκρισης. Συγκεκριμένα, η Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες έδειξε πιο αποφασισμένη από ποτέ μέσα στην έδρα της και πανηγύρισε τη νίκη με εμφατικό τρόπο (5-1).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Βελέζ έφτασε μία ανάσα από το προβάδισμα στο 39ο λεπτό, όμως ο Χάσκιτς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την «άσπρη βούλα». Αυτήν την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και βγήκαν στην... αντεπίθεση. Στο 44΄ ο Λόπεζ άνοιξε το σκορ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα (45+2) ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με το... καλημέρα στην επανάληψη, η Βελέζ βρήκε το γκολ της μείωσης με τον Όρετς κι έδωσε μία νέα πνοή στη ρεβάνς, όμως αυτή δεν αποδείχτηκε αρκετή να αλλάξει τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψηλά και... δικαιώθηκαν καθώς πέτυχαν ακόμη 3 γκολ (!).

Στο 57΄ ο Ντομί διαμόρφωσε το 3-1 και στο 84΄ το 4-1, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άντριου στις καθυστερήσεις για το τελικό 5-1. Η πρώτη αναμέτρηση της Ένωσης με την Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλντες θα γίνει στην «OPAP Arena» και έχει οριστεί για την Τετάρτη (24/07) στις 21:00. Όσον αφορά τη ρεβάνς, έχει προγραμματιστεί για την πρώτη μέρα του Αυγούστου.