«Συναγερμός» στο Μιλάνο: Ηγετικά μέλη ultras της Ίντερ και της Μίλαν συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Οπαδοί της Μίλαν - Φωτ. IMAGO

«Συναγερμός» στο Μιλάνο: Ηγετικά μέλη ultras της Ίντερ και της Μίλαν συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Κώστας Τόπας 11:39 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 30.09.2024

Από το πρωί της Δευτέρας (30/09) οι ιταλικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 19 μελών των ultras των Ίντερ και Μίλαν, που συνδέονται με με το οργανωμένο έγκλημα και ερευνώνται για τη συμμετοχή τους στην ιταλική μαφία.

H ιταλική αστυνομία πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στο Μιλάνο αυτή τη Δευτέρα (30/09) με δεκάδες συλλήψεις και έρευνες μεταξύ των οπαδών της Ιντερ και της Μίλαν, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών τους, ύποπτοι για « σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», με σχέσεις με τη μαφία.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση της Κρατικής Αστυνομίας και της Οικονομικής Φρουράς, με συντονισμό της Διεύθυνσης κατά της Μαφίας της Εισαγγελίας του Μιλάνου», ανέφεραν οι αστυνομικές δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για «τα εγκλήματα της εγκληματικής συνωμοσίας, με την σύσταση της μαφιόζικης μεθόδου, εκτός από εκβιασμό, τραυματισμούς και άλλα σοβαρά εγκλήματα».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας από τους βασικούς ηγέτες της Ίντερ, ο Μάρκο Φερντίκο, πολύ κοντά στον Αντόνιο Μπελόκο, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από τον Αντρέα Μπερέτα, επικεφαλής των «ultras» του συλλόγου.

Ο Λούκα Λούτσι, επικεφαλής των Μιλανέζων ultras, ήδη καταδικασμένος για ναρκωτικά, έχει συλληφθεί, εκτός από τον Κρίστιαν Ροζιέλο, σωματοφύλακα του γνωστού Ιταλού ράπερ Φεντέζ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. «Οι ύποπτοι σχετίζονται σχεδόν όλοι με τους ultras των δύο βασικών ομάδων του Μιλάνου και τα εγκλήματα σχετίζονται με την ποδοσφαιρική επιχείρηση», εξηγεί η αστυνομία.

16 στη φυλακή και 3 σε κατ' οίκον περιορισμό

Η αστυνομική επιχείρηση έρχεται εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Μπελόκο, μιας από τις πιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες της ριζοσπαστικής ομάδας Ίντερ και συνδέεται με την «Ndrangheta», την ισχυρή μαφία της Καλαβρίας, που μαχαιρώθηκε από τον Μπερέτα αφού πυροβολήθηκε.

Ήδη τότε υπήρχε η υποψία ότι ο μοιραίος για τον Μπελόκο καυγάς μεταξύ των δύο θα μπορούσε να σχετίζεται με ένα πολύ βαθύτερο σχέδιο παράνομων επιχειρήσεων που τώρα ερευνά η Εισαγγελία του Μιλάνου.