Τρόμος στο Μιλάνο: Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας και της Ίντερ μετά από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα

Αντόνιο Μπελόκο - Βιτόριο Μποϊόκι

Τρόμος στο Μιλάνο: Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας και της Ίντερ μετά από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα

Κώστας Τόπας 15:40 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 04.09.2024

Σε «σοκ» βρίσκονται άπαντες στην Ιταλία, καθώς την Τετάρτη (04/09) αρχηγός των ultras της Ιντερ σκότωσε στέλεχος της Curva Nord.

Το 2022 η δολοφονία του Βιτόριο Μποϊόκι, ιστορικού αρχηγού των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ, είχε ταράξει τα νερά της κοινωνίας στο Μιλάνο. Εκτοτε, οι Αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό όπου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, σχετικά με τις σχέσεις των ultras των Μιλανέζων με τη Ντράγκετα. Τη μαφία της Καλαβρίας, με την οποία σχετίζονταν πριν κάποια χρόνια και οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους.

Τώρα, οι έρευνες για τους τιφόζι της Ιντερ θα ενταθούν τώρα αφού υπάρχουν εξελίξεις. Κι αυτοί διότι έχασε τη ζωή του ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ο Αντόνιο Μπελόκο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως κληρονόμος της φατρίας Ροζάρνο της μαφίας της Καλαβρίας.

Ο συγκεκριμένος αποτέλεσε αρχηγός των ultras των «νερατζούρι». Οπως αναφέρει η «repubblica» όλα διαδραματίστηκαν έξω από το γυμναστήριο «Testudo», το οποίο αποτελεί στέκι πολλών οπαδών της ομάδας. Οι δυο άνδρες ήταν στο αυτοκίνητο του Μπερέτα, όταν ο Μπελόκο έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε. Είτε για να τον τραυματίσει, είτε για να τον προειδοποιήσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Μπερέτα να βγάλει από την τσέπη του ένα μαχαίρι, να τον καρφώσει στον λαιμό και τελικά να τον σκοτώσει. Απαντες έτρεξαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβη, ενώ όταν έφτασε η αστυνομία ήταν ήδη αργά. Ετσι, υπάρχει αναμονή, για την κατάθεση του Μπερέτα, με τα ΜΜΕ να αναρωτιούνται αν το θέμα αφορούσε αποκλειστικά τα οπαδικά ή και τη Ντράγκετα.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, ο καυγάς δεν σχετίζεται με ποδοσφαιρικά ζητήματα, παρά την εμπλοκή οπαδών της Ίντερ. Στο milano.repubblica.it σημειώνεται ότι ο Αντόνιο Μπελόκο δολοφονήθηκε από τον Αντρέα Μπερέτα σήμερα λίγο πριν τις 11:00.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!