«Τανκ» ο Λιβάι, πέτυχε χατ τρικ και με... κανονική «τεσσάρα» αυτή τη φορά η ΑΕΚ καθάρισε στην Ανδόρα
i

© Intime

«Τανκ» ο Λιβάι, πέτυχε χατ τρικ και με... κανονική «τεσσάρα» αυτή τη φορά η ΑΕΚ καθάρισε στην Ανδόρα

Κώστας Τσίλης 21:24 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 01.08.2024

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε χατ-τρικ, η ΑΕΚ έκανε κανονικό... πάρτι αυτή τη φορά, επικρατώντας της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες με 4-0 στην Ανδόρα και πέρασε στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νοά.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ είχε μπει λίγο στην… πρίζα, μετά τη νίκη με 4-3 επί της Εσκάλδες στο πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κυρίως διότι από το 4-0 του 60ου λεπτού, κατέληξε στο 4-3 της λήξης του ματς. Αυτή την φορά στην ρεβάνς στην Ανδόρρα, μπορεί να μην έκανε το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Νέας Φιλαδέλφειας. Όμως η ΑΕΚ έκανε πιο σωστά την δουλειά και κυρίως χάρη σ’ ένα δυνατό φινάλε του παιχνιδιού, κέρδισε με 4-0 και προκρίθηκε άνετα.

Βεβαίως αυτό που κυρίως μέτρησε, ήταν η τεράστια διαφορά στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Βασικά του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όχι απλώς πέτυχε τρία γκολ. Αλλά το έκανε και με προσωπικές ενέργειες, εκμεταλλευόμενος επί της ουσίας την τεράστια υπεροχή του και σε σωματικά προσόντα και σε τεχνική, σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Πάντως είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν πάτησε και πολύ το γκάζι και δεν έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι. Αντίθετα ο Αλμέιδα δεδομένα θα έχει παράπονα για την ανασταλτική του λειτουργία περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στην αρχή του δευτέρου. Μάλιστα στο πρώτο μέρος, χρειάστηκε να κάνει δυο πολύ καθοριστικές αποκρούσεις ο Στρακόσια και με το παιχνίδι ακόμα στο 0-0.

Σίγουρα ωστόσο ο Αλμέιδα έμεινε ικανοποιημένος από το ευρύ σκορ της πρόκρισης. Σίγουρα από το γεγονός πως ο Γκαρσία μετράει τέσσερα γκολ σε δυο επίσημα ματς της ΑΕΚ. Σίγουρα και από την θετική παρουσία του Κοϊτά που μπήκε ως αλλαγή, όπως και το δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς του Λιούμπιτσιτς. Από την άλλη μεριά, δεδομένα προβληματίστηκε για την ανασταλτική λειτουργία. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας.

Σε γενική εικόνα, η ΑΕΚ τα πράγματα τα έκανε απλά μόνο μετά από το δεύτερο γκολ του Γκαρσία και όταν το ματς έγινε 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δέχθηκε πίεση, αλλά απειλήθηκε και χρειάστηκε να μιλήσει ο Στρακόσια, για να παραμείνει το μηδέν. Αλλά στο τέλος της μέρας, η πρόκριση, που ήταν το ζητούμενο, ήρθε και μάλιστα με μεγάλο σκορ.

ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Κάναλς Τσίφρο): Μουνιόζ, Πουέντες, Τόρες, Φεχάρ, Μπερλάνγκα, Ντε Λα Τόρε, Μαρτίνες, Μπουχάρμα (59’ Αντρέου), Αλόνσο (82’ Χέρμαν), Λόπες (59’ Μαρτίνες), Γκαλιέγο (74’ Σάντσες).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Κάλενς, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (56’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς, Φερνάντες (81’Άμραμπατ), Γκαρσία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ατομική ποιότητα της ΑΕΚ επί της ουσίας έκριναν και αυτό το παιχνίδι. Διότι και τα τέσσερα γκολ που έβαλε η Ένωση, ήταν από ατομική προσπάθεια κυρίως του Γκαρσία.

MVP

Χατ τρικ έκανε ο Λιβάι Γκαρσία. Και μάλιστα και τα τρία γκολ που πέτυχε, ήταν από προσωπικές του ενέργειες. Ουσιαστικά ήταν αυτός που καθάρισε για τα καλά την μπουγάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Παρά τις απουσίες και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ρότα, ο Ματίας Αλμέιδα δεν άλλαξε τον σχηματισμό του. Διατήρησε αυτό το 4-2-3-1, με τον Βίντα να παίρνει ρόλο δεξιού μπακ. Και από εκεί και πέρα ο Σιμάνσκι με τον Γιόνσον ήταν ξανά στις θέσεις των δυο χαφ με τον Λιούμπιτσιτς μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερο. Ο Γκατσίνοβιτς και ο Φερνάντες ήταν στα δυο άκρα και ο Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.