Ο προπονητής της Εθνικής Ινδίας συμβουλευόταν αστρολόγο για την ενδεκάδα

Ιγκόρ Στίματς

i

Ιγκόρ Στίματς/ ©Photo by Pakawich Damrongkiattisak/Getty Images

Ο προπονητής της Εθνικής Ινδίας συμβουλευόταν αστρολόγο για την ενδεκάδα

Sportal newsroom 10:55 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ινδίας, Ιγκόρ Στίματς συμβουλευόταν αστρολόγο για την επιλογή την ενδεκάδας, σύμφωνα με το Indian Express.

Έχουμε ακούσει διάφορα ενδεχόμενα για το πως ένας προπονητής επιλέγει την ενδεκάδα που θα παρατάξει σε έναν αγώνα. Η φυσική κατάσταση, η φόρμα κι η τακτική είναι μερικά από τα κριτήρια που ένας τεχνικός καταλήγει στους έντεκα που θα τους δώσει φανέλα βασικού. Ο Ιγκόρ Στίματς, όμως είχε άλλο πράγμα στο μυαλό του.  

Σύμφωνα με το Indian Express o Κροάτης τεχνικός πήρε συμβουλές από... αστρολόγο για την κατάρτιση της ενδεκάδας. Επί παραδείγματι πριν από έναν κρίσιμο αγώνα με το Αφγανιστάν για τα προκριματικά του Ασιατικού Κυπέλλου είχε στείλει τους έντεκα εκλεκτούς που θα ξεκινούσαν στο ματς για «report» δυο ημέρες πριν και πήρε απαντήσεις αν θα έπρεπε να παίξουν. Φυσικά και ο Στίματς άκουσε τον αστρολόγο του και άλλαξε δυο ποδοσφαιριστές από την ενδεκάδα που είχε κατά νου. Την περίοδο Μάιο με Ιούνιο του 2022 η Ινδία έδωσε τέσσερα ματς και οι δυο άνδρες αντάλλαξαν συνολικά 100 μηνύματα.

«Μου προτάθηκε ο αστρολόγος και πείστηκα από άλλους ότι πρέπει να ελέγξω τις πιθανές επιδράσεις του (σ.σ. του αστρολόγου) στον αθλητισμό. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Ζήτησα άλλον έναν ξένο βοηθό προπονητή, ο οποίος δεν εξετάστηκε ποτέ και συγκλονίστηκα όταν έμαθα το μέγεθος της σύμβασής του», δήλωσε ο Στίματς για τη συνεργασία του με αστρολόγο εκείνο το διάστημα.

Tags: