Ηλιόπουλος: «Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, θέλω να είμαι αρχιστράτηγος και να δώσω ψυχή και μυαλό για την ΑΕΚ»

Ηλιόπουλος: «Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, θέλω να είμαι αρχιστράτηγος και να δώσω ψυχή και μυαλό για την ΑΕΚ»

Κώστας Τσίλης 17:00 - 10.06.2024

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέο αφεντικό της ΑΕΚ, ο Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε το πρώτο στίγμα για την δική του εποχή στην ομάδα, η οποία ξεκινά άμεσα

Ήταν μια συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον Μάριο Ηλιόπουλο ως νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, όμως παρόντες ήταν και όλοι όσοι εργάζονται στα γραφεία της ΠΑΕ. Επιλογή που έχει την σημασία της. Όπως σημασία έχει το γεγονός πως το νέο αφεντικό της ΑΕΚ παρέπεμψε σε μια νέα συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα μιλήσει αναλυτικά για τα πλάνα του για την ομάδα. Αυτή την φορά η περίσταση ήταν πιο συναισθηματική.

Μελισσανίδης: «Ο Ηλιόπουλος είναι ισχυρός κι εγωιστής, θα κάνει όσα χρειάζεται η ΑΕΚ» - Η πρόταση από αμερικάνικο fund
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:47 - 10.06.2024

Μελισσανίδης: «Ο Ηλιόπουλος είναι ισχυρός κι εγωιστής, θα κάνει όσα χρειάζεται η ΑΕΚ» - Η πρόταση από αμερικάνικο fund

Έντονα φορτισμένος και πολλές φορές βουρκωμένος, ο Μελισσανίδης παρέδωσε την σκυτάλη της ΑΕΚ στον Μάριο Ηλιόπουλο και τον έχρισε απόλυτο αφεντικό.

Ο Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο από τον Μελισσανίδη, αλλά πριν αποκαλύψει τις πρώτες σκέψεις του για τη νέα εποχή στην ΑΕΚ, μίλησε για τον Μελισσανίδη. Ήταν η στιγμή που βούρκωσε ο πρώην πλέον ισχυρός διοικητικός ηγέτης ΑΕΚ. Φυσικά μίλησε και για ΑΕΚ. Για τη νέα εποχή που μόλις ξεκινά. Τις πρώτες σκέψεις. «Ειδικές» αναφορές στους στόχους δεν έκανε. Παρά μόνο στους τίτλους που θέλει να κατακτήσει, αλλά και στις Ακαδημίες στις οποίες θέλει να δώσει βάρος. Και αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε, ήταν να δώσει καρδιά, μυαλό και ψυχή για την ΑΕΚ.

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ σας καλησπερίζω. Μεγάλη μέρα στο ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο. Όλοι γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι άνθρωπος που κάνει κολακίες ή γλείφω. Τον ναό της ΑΕΚ μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει με όλες τις τρικλοποδιές που του έκαναν. Έχω έρθει και σε κόντρες και το προφίλ μου και ο τρόπος που σκέφτομαι αλλά και όταν υπάρχει όραμα με κάνει να μην μασάω τα λόγια μου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο, ένας άνθρωπος που βλέπει πίσω από τον τοίχο, ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ο ευεργέτης της ΑΕΚ.

Η τιμή που μου κάνει να μου παραχωρήσει τα ηνία της ΑΕΚ. Μου θυμίζει συχνά πως η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη. Η παιδεία και η υγεία είναι αλληλένδετα πράγματα που τα έχει ανάγκη η χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα και η υγεία δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που κάνεις. ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την πολιτεία και σε γεγονότα μεγάλα που βγήκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ο αθλητισμός. Είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες δυστυχώς παραμένουν πολλά κέντρα αναξιοποίητα».

Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα: «H Seatjets» ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία χωρίς να την υπολογίζουν και τώρα είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού. Είναι η ραχοκοκαλιά που βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό. Η Seajets έχει προσφέρει σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό, εκτός από το Ράλι Ακρόπολις που ήταν έτοιμο να εξαφανιστεί από τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ημερολόγια, με δωρεές σε ομάδες σε σωματεία, δωρεές για υποδομές και με την ίδρυση του ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος θα γίνουν δράσεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την εκπαίδευση τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ«Έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα για τις ακαδημίες και θέλουμε να χτίσουμε σε αυτές, κάτι που δεν είναι σύνηθες στην Ελλάδα. Ο πρωταθλητισμός είναι στοιχείο στη ζωή μου. Πάντα επιδίωκα τον τίτλο την επίτευξη του οράματος. Με τη βοήθεια του θεού έχω καταφέρει αυτά που οραματίστηκα, έχω δώσει την ψυχή μου. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είμαι 14 φορές πρωταθλητής και με ρεκόρ. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος σε αυτή την προσπάθεια. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης με συγκινητικό τρόπο. Όποιος δεν θυμάται τις ρίζες του δεν έχει μέλλον. Η ΑΕΚ μέσα από καταστροφές κατάφερε να ενώσει ανθρώπους. Ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζει ο κάθε άνθρωπος η ΑΕΚ είναι συνδεδεμένη με την ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω την ψυχή, το μυαλό, το είναι μου όπως το έδινα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ».