«Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί»: Τι σημαίνει η ατάκα που είπε στα αρχαία ο Ηλιόπουλος

Μάριος Ηλιόπουλος

i

©Intime

«Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί»: Τι σημαίνει η ατάκα που είπε στα αρχαία ο Ηλιόπουλος

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:56 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 08.10.2024

Σε μία λιτή, αλλά γεμάτη νόημα δήλωση, προέβη ο Μάριος Ηλιόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε η είδηση πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάκη Γκαγκάτση, για να του εκφράσει τα παράπονά του για τη διαιτησία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα στους δύο άνδρες, ο Ηλιόπουλος προχώρησε σε μία λιτή, αλλά γεμάτη νόημα δήλωση.

Ηλιόπουλος: «Δεν θα δεχθούμε χτυπήματα κάτω από την μέση, θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας, μ’ όλες μας τις δυνάμεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:57 - 08.10.2024

Ηλιόπουλος: «Δεν θα δεχθούμε χτυπήματα κάτω από την μέση, θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας, μ’ όλες μας τις δυνάμεις»

Ο ιδιοκτήτης ΑΕΚ τοποθετήθηκε με μια λιτή δήλωση, για την συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάκη Γκαγκάτση

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, δήλωσε τα εξής:

«Επιζητούμε το «ευ αγωνίζεσθαι». Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, κατέστησα σαφές ότι δεν θα δεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Το προφίλ της ομάδας, αλλά και το δικό μου, δεν μας επιτρέπουν να ανεχτούμε στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό τέτοιου είδους ενέργειες. Θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας με όλες μας τις δυνάμεις. ... "Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί." ... Ο νοών νοείτω...».

Όσον αφορά στην τελευταία αρχαία ελληνική φράση (Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί) που χρησιμοποίησε, η μετάφρασή της είναι «Τα λόγια κρύβουν τα έργα», με τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης να θέλει να περάσει το μήνυμά του ενόψει και της συνέχειας.

Προγραμματισμένη η συνάντηση Γκαγκάτση με Ηλιόπουλο από την Κυριακή - «Η ανεξαρτησία της ΚΕΔ δεν αμφισβητείται»

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η επίσκεψη του Ηλιόπουλου υπήρξε αιφνιδιαστική, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ανδρών.

Το ραντεβού του Γκαγκάτση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν προγραμματισμένο από το βράδυ της Κυριακής, κατόπιν σχετικού αιτήματος εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Αντιπροέδρου της, κ. Κοσμά.

Το ραντεβού προφανώς και έγινε με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, με την «Ένωση» να έχει πολλά παράπονα και να ζητάει δύο πέναλτι. Όσον αφορά τα ζητήματα διαιτησίας, ο Γκαγκάτσης παρέπεμψε τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στην ΚΕΔ, για την οποία τόνισε πως η ανεξαρτησία της και η διαδικασία επιλογής της μέσω UEFA δεν αμφισβητείται.