Οι κινήσεις της Super League για το Goal Line Technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ

Οι κινήσεις της Super League για το Goal Line Technology και το ημιαυτόματο οφσάιντ

Γιώργος Σακελλαρίου 16:50 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 05.09.2024

Οι αποφάσεις που πήρε το ΔΣ της Stoiximan Super League.

Η Super League προχωράει σε έρευνα για το κόστος και την λειτουργία τεχνολογικών υπηρεσιών στο ποδόσφαιρο που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αξιοπιστία και δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίασή του το ΔΣ της Super League αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το κόστος της εξέλιξη του VAR, αλλά και την είσοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο της υπηρεσίας Goal Line Technology και του ημιαυτόματου οφσάιντ. Μόνο που όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Τα δύο τελευταία θέματα, πάντως, θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό προβλήματα που προκύπτουν. Οι γραμμές για να δει κάποιος φίλαθλος αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι δεν πείθουν πολλές φορές τους καχύποπτους, που βγάζουν συμπεράσματα ανάλογα το χρώμα της φανέλας με αποτέλεσμα να συντηρείται η τοξικότητα και η ένταση.

Γι’ αυτό και στη διοργανώτρια θέλουν να προστεθούν αυτές οι δύο υπηρεσίες και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ΕΠΟ, αλλά και το Υπουργείο Αθλητισμού για την κάλυψη του κόστους. Ιδανικό θα ήταν να γίνει άμεσα, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Super League: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League ενέκρινε τον ορισμό των αγώνων 4ης έως και 16ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League (ανδρών), το οποίο θα αναρτηθεί, σήμερα 5/9/2024, στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League www.slgr.gr

Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:12 - 05.09.2024

Κόντρα Κοσμά και Μπέου στη Λίγκα: «Η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν και θα φοβηθεί τον Βόλο;»

Αντικείμενο διαμάχης έγινε στην συνεδρίαση της Stoiximan Super League η ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τηλεοπτικό πάροχο να δίνει επί της ουσίας την λύση.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε να πραγματοποιηθεί άμεσα λεπτομερής έρευνα για τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και άλλα ζητήματα που άπτονται της τεχνολογίας του VAR, μετά τη λήξη της εν ισχύ σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Π.Ο. (αγωνιστική περίοδος 2025-26 και επόμενες), καθώς και για την υλοποίηση πρόσθετων λειτουργιών (Goal Line Technology και Semi Automated Offside).

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League Κ15, καθώς και το συστήματα διεξαγωγής αγώνων του Πρωταθλήματος Super League K17».