Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο έδειξε στον κόσμο ότι μπορεί να υπάρξει ενότητα»

Τζιάνι Ινφαντίνο

i

PrtScr

Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο έδειξε στον κόσμο ότι μπορεί να υπάρξει ενότητα»

Κώστας Τόπας 12:01 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 14.08.2024

Ο πρόεδρος της FIFA επαίνεσε τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες που συμφώνησαν να διοργανώσουν τα Μουντιάλ του 2030 και του 2034.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην ομιλία του στο 77ο Συνέδριο CONMEBOL που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, επαίνεσε τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες που συμφώνησαν για τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2030 και του 2034 και δήλωσε ότι το ποδόσφαιρο έστειλε σημαντικό μήνυμα ενότητας σε όλο τον κόσμο.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους, ειδικά τους προέδρους των συνομοσπονδιών και τα μέλη του Συμβουλίου της FIFA, γιατί πιστεύω ότι δείξαμε σε όλους ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί συναίνεση και ενότητα στη λήψη αποφάσεων. Νομίζω ότι σε αυτόν τον κόσμο, όπου, δυστυχώς, υπάρχει πολλή βία, χρειαζόμαστε τέτοια μηνύματα ενότητας και αδελφοσύνης».

Μουντιάλ σε Ισπανία, Μαρόκο και Πορτογαλία

Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις με όλες τις συνομοσπονδίες, το Συμβούλιο της FIFA συμφώνησε, στη σύνοδό του στις 4 Οκτωβρίου, ότι η μοναδική προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030 θα είναι η Ισπανία, το Μαρόκο και η Πορτογαλία  Επιπλέον, για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφασίστηκε να διεξαχθούν τρεις αγώνες σε Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη, από έναν σε κάθε χώρα.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι ομοσπονδίες μέλη της AFC και της OFC θα κληθούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Στη συνέχεια, η FIFA έλαβε δήλωση ενδιαφέροντος από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας πριν από τις 31 Οκτωβρίου (ημερομηνία λήξης προθεσμίας).

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Η δήλωση του προέδρου της FIFA έγινε την παραμονή του τελικού του Copa Libertadores, που θα διεξαχθεί μεταξύ της Φλουμινένσε και της Μπόκα Τζούνιορς στο στάδιο Μαρακανά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε έρχονται αντιμέτωπες στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου με το βλέμμα στον θρόνο της Λατινικής Αμερικής
REST OF THE WORLD

10:55 - 04.11.2023

Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε έρχονται αντιμέτωπες στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου με το βλέμμα στον θρόνο της Λατινικής Αμερικής

Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε έρχονται αντιμέτωπες το βράδυ του Σαββάτου (04/11, 22:00) στο Μαρακανά για τον τελικό του Copa Libertadores, έχοντας το βλέμμα στον θρόνο της Λατινικής Αμερικής.

Ο νικητής αυτού του αγώνα θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της Σαουδικής Αραβίας, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με τη συμμετοχή από 32 ομάδων. Μέχρι στιγμής, η Παλμέιρας και η Φλαμένγκο, πρωταθλητές του Copa Libertadores το 2021 και το 2022, αντίστοιχα, έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στη συνομοσπονδία τους. Μαζί τους θα είναι ο πρωταθλητής Libertadores 2024 και οι δύο πρώτες ομάδες στην κατάταξη CONMEBOL για την περίοδο 2021-2024.